Kınama cezası alan Kanat, Ak Parti'den istifa etti

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın İl Teşkilatı üyesi Bahri Kanat, partisinden istifa etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın İl Teşkilatı üyesi Bahri Kanat, partisinden istifa etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi Bahri Kanat, Menderes Park'ta düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla üyesi bulunduğu partiden istifa ettiğini açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Astsubay emeklisi olan Kanat, 14 Ağustos 2001 gününden bugüne Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan hayranlığı ile Ak Parti'nin vatandaş ve topluma bakış açısı içindeki icraatlarını beğendiğinden dolayı emekli olduğunu günün ardından Ak Parti'ye üye olduğunu ifade ederek, "Ak Parti Aydın il teşkilatındaki çalışmaları yetersiz gördüğüm ve tespit ettiğim aksaklıkları giderebileceğimi düşündüğüm yönleri düzeltebilmek adına 10 Mayıs 2012 tarihinde yapılan Aydın Ak Parti 4. olağan il başkanlığı seçim kongresi öncesinde Ak Parti Aydın il başkanlığına aday olacağım yönünde açıklamalarda bulundum. Ak Parti Genel Merkezi'nin tek adayla seçime gidilme yönündeki tavsiye kararı sonrasında aday olmaktan vageçtim. Tek liste ile kongreye gidilmesinin ardından mevcut il yönetim kurlu göreve seçildi. Ardından Ak Parti il yönetimi faaliyetlerinin daha verimli olması için yapacakları çalışmaları teşvik etmek için gazete ve internet haber sitelerinde yazmış olduğum köşe yazarlarında gözlemelediğim eksikliklere yer verdim" dedi.

Reklam
Reklam

1 yıl önce Ak Parti il yönetimi çalışmaları hakkında gözlemlerimi yazdığım gazete ve internet haber sitelerindeki köşe yazılarımdan dolayı rahatsız olan il yönetiminin benim yazılarımı bahane ederek partiden ihraç edilmem isteiği ile disiplin kuruluna sevk ettiklerini öğrendiğini belirten Kanat, "1 yıl önce disiplin kuruluna sevk edilmeme rağmen 5 Nisan 2013 tarihli disiplin kurulu kararı ile kınama cezası ile uyarıldığımı öğrendim. Gönül verdiğim Ak Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sevgisini bir yana koyarak Ak Parti'den istifa dilekçemi 18 Nisan 2013 günü parti yetkililere istifamı sundum. Allah yollarını açık etsin" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz