Kira Geliri Olan Dilencinin Üzerinden Banka Cüzdanları Çıktı

Eskişehir merkez Odunpazarı ilçesinde zabıta ekiplerinin dilenirken yakaladığı yaşlı adamın üzerinden banka cüzdanları, emekli kartı ve kira gelirini gösterir belge

Eskişehir merkez Odunpazarı ilçesinde zabıta ekiplerinin dilenirken yakaladığı yaşlı adamın üzerinden banka cüzdanları, emekli kartı ve kira gelirini gösterir belge çıktı.

Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezi başta olmak üzere 43 mahalle genelinde gerçekleştirdiği denetimde 56 yaşındaki Adil A, kent merkezinde dilenirken yakalandı.

Çarşı Zabıta Karakolu'na götürülen yaşlı adamın üzerinden 515 lira paranın yanı sıra banka cüzdanları, emekli kartı ve kira gelirlerini gösteren banka dekontları çıktı.

Reklam
Reklam

-Dilenmek için özel kıyafet diktirmiş-

Adil A'nın (56) Ankara'dan dilenmek için günü birlik Eskişehir'e geldiğini tespit eden zabıta ekipleri, dilencinin yolculuk esnasında farklı, dilenirken farklı bir kıyafet giydiğini belirledi.

Zabıta ekiplerince Adil A'ya ilgili kanun kapsamında para cezası kesilip, kent dışına gönderildi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı yaptığı açıklamada, büyük bir ciddiyetle sürdürülen dilenci operasyonlarının sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, şehrimizde geçimlerini vatandaşların iyi niyetlerini istismar ederek sağlamaya çalışan kişi ve kişilerin takibini bırakmayacaklarını belirtti.

Başkan Sakallı, vatandaşların rahat, güvenli ve huzur dolu bir ortamda yaşamalarına imkan sağlamak amacıyla sürdürülen çalışmaların her geçen gün daha da genişleyerek devam edeceğini bildirerek, dilenmek suretiyle vatandaşların huzurunu kaçıran duygu simsarlarına göz açtırmayacaklarını kaydetti.

Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ise büyük bir ciddiyetle sürdürülen dilenci operasyonları sonucunda kent genelindeki dilenci sayısında büyük oranda azalma olduğu belirtilerek, özellikle kent dışından dilenme amacıyla Eskişehir'e gelen kişilerin önünün büyük oranda kesildiği vurgulandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: