Kira Gelirlerinde Beyan Dönemi Başladı

Yozgatlı Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Murat Karaca, kira geliri olan mükellefleri uyararak yıllık Gelir...

Yozgatlı Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Murat Karaca, kira geliri olan mükellefleri uyararak yıllık Gelir Vergisi beyannamesini Mart ayının 25’ine kadar ödemeleri gerektiğini söyledi.

Murat Karaca, yaptığı açıklamada, kira gelirlerinde beyan döneminin 1 Mart itibariyle başladığını hatırlattı. Her yılın Mart ayının 1'i ile 25’i mesai saati bitimine kadar gerçek kişiler için gelirlerini beyan etme dönemi olduğunu kaydeden Karaca, "Kira geliri elde eden yani gayrimenkul sermaye iradı olan mükellefler bu gelirlerini bir sonraki yılın mart ayının 25’inci akşamına kadar yıllık Gelir Vergisi beyannamesi ile bağlı bulundukları vergi dairesine beyan etmeleri gerekmektedir." dedi.

Reklam
Reklam

2012 yılında elde edilen mesken kira gelirleri için istisna tutarın 3 bin TL olduğunu belirten Karaca, "Yıllık bu miktarın altında kira geliri elde edenler herhangi bir vergi ödemeyecek. Bu miktarın aşılması halinde ise 3 bin TL çıkarılarak aradaki kısmın vergisi ödenecek. Beyan edilen kira gelirlerinden tahakkuk eden vergiyi mükellefler dilerlerse mart ayının sonunda tek taksitte ödeyebilecekleri gibi mart ve temmuz aylarında iki taksitte de ödeyebilirler. Vatandaşların ilgili beyan döneminde gelirlerini beyan etmelerini, gerçeğe uygun beyan vermelerini ve beyannamelerini geciktirmemesini istiyoruz. Belirtilen tarih arasında beyanname vermeyen mükellefler cezalı duruma düşeceklerdir. Unutmayalım ki, çocuklar sevgiyle, devlet ise vergiyle büyür." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz