Kıraathanede korkutan yangın

ANKARA (İHA) - Ankara İsmetpaşa'da bir kıraathanede çıkan yangında alevler arasında kalan bir kişi, ölümden döndü. Polis ekipleri tarafından alevlerin arasından kurtarılan kişi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İsmetpaşa Merak Sokak'ta bulunan bir kıraathanede dün akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kıraathanenin çatısından dumanların yükseldiğini fark eden çevre sakinleri, itfaiyeye haber verdi. Polislerle birlikte olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Bu sırada yanan kıraathanede bir kişinin kaldığının söylenmesi üzerine, itfaiye ekipleri kıraathaneye girerek içerde bulunan Hasan Gür isimli kişiyi alevlerin arasından kurtardı. Vücudunun bir kısmı yanan Hasan Gür, olay yerine gelen ambulansla Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Öte yandan kıraathane sahibine ait olduğu öğrenilen bir köpek ise yangından sağ salim kurtulmayı başardı. İtfaiyenin söndürmek için yoğun çaba harcadığı kıraathanenin yanında bulunan evlerde yaşayan iki yaşlı adam, el ele tutuşarak birbirlerini teselli ederken, bir başka yaşlı adam ise evinden getirdiği ceketi arkadaşına giydirdi.

Bir itfaiye eri, yanmaz kıyafetlerini giyerek kıraathanede başka bir kişinin olup olmadığını kontrol etmek için içeri girdi. Yapılan araştırmalarda içerde kalan başka birinin olmadığının anlaşılmasının ardından itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını tamamlayarak olay yerinden ayrıldı.

Hastaneye kaldırılan Hasan Gür'ün durumunun ağır olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.