Kiracı Gibi Geldiler, Evi Soyup Kaçtılar

Kastamonu'da kiracı gibi eve yerleşen üç kişi, eşinin İstanbul'a gitmesini fırsat bilip yaşlı kadını soydular....

Kastamonu'da kiracı gibi eve yerleşen üç kişi, eşinin İstanbul'a gitmesini fırsat bilip yaşlı kadını soydular. Hırsızların kaçarken elini bağladığı yaşlı kadın, dişleriyle ipi çözüp suçluları polise ihbar etti ve polisin ısrarlı takibi sonucu zanlılar suçüstü Karabük'te yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Yavuz Selim Mahallesi Maymun Çeşme Sokak'ta oturan yaşlı çift Kamil Muslu (75) ve Arife Muslu'ya (84) gelerek kiralık ev aradıklarını belirten N.B., F.Ö. ve E.Ö., aynı zamanda yaşlı çifte 'Sizlere bakarız. Bütün ihtiyaçlarınızı gideririz. Temizliğinizi, yemeğinizi yaparız' diye kandırarak kiracı gibi eve yerleştiler. Daha sonra Arife Muslu'nun eşi Kamil Muslu, yeni kiracıların eve yerleşmesini de fırsat bilerek uzun zamandır gitmeyi düşündüğü İstanbul'da aile ziyaretine gitti. Eve üç gün önce kiracı olarak aldıkları N.B., F.Ö. ve E.Ö., Arife Muslu'yu ellerinden ve ağzından bağladı. Evde bulunan 10 burma bilezik, 1 üçlü burma bilezik ve bir altın küpeyi de alarak ticari taksiyle Karabük'ün Safranbolu ilçesine kaçtılar.

Reklam
Reklam

Bu sırada Arife Muslu, bağlı ellerini dişleriyle çözdü ve hemen polise gitti. Durumu polise anlatan Arife Muslu, korktuğu ve yaşlı olmasından dolayı herhangi bir eşkal veremedi. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce, MOBESE kayıtları incelenerek zanlıların izi bulundu. Zanlıların eşkalini belirleyen polis, Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bilgi vererek birlikte hırsızları yakalama çalışması başlattı.

Bu sırada zanlılar, Safranbolu'da üzerinde para olmayınca bir kuyumcuya girerek bileziğin bir tanesini bozdurdu ve taksicinin ücretini ödedi. Daha sonra hırsızlar, izlerini kaybettirmek için Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne geçti. Zanlıların burada izini bulan emniyet güçleri, yaptıkları operasyonla ziynet eşyaları ile birlikte suçluları kaçmak üzereyken yakaladı. Zanlılar, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek ifadeleri alındı. Buradaki işlemleri tamamlanan zanlılar, daha sonra adliyeye getirilerek hakim karşısında çıktı. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, F.Ö. ve E.Ö.'nün evli olduğu, yaşlı çiftin ise bu yüzden şüphelenmediği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Ayrıca yetkililer, bu tür durumlara karşı vatandaşları uyararak, tanımadıkları kişileri evlerine almamalarını tavsiye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: