Kıran kırana prova! 0-0

Aslan'ın Steaua sınavı öncesi çıktığı son ciddi prova tıpkı bir final havasında oynandı. Kıran kırana geçen mücadelede gol sesi çıkmadı.

STAT: Bursa Atatürk
HAKEMLER: Hasan Küpeli, İzzet İnce, Çağlar Erdoğan
BURSASPOR: Ivankov 7, Veli 6 (Dk.72 İbrahim 5), Gomes 7, Ömer 6, M.Keçeli 6, Krita 7, M.Sarp 6 (Dk.71 Bekir 5), Yusuf 6 (Dk.74 Marcelinho 5), Romaschenko 6 (Dk.76 Volkan 5), De Melo 5 (Dk.79 Sercan 5), Zuniga 6 (Dk.24 G.Güleç)
GALATASARAY: Aykut 8 (Dk.46 De Sanctis 5), Barış 6, Servet 7, Emre Aşık 7 (Dk.46 Volkan 6), H.Balta 6, Hasan Şaş 6 (Dk.46 Aydın 6), Mehmet Topal 6, Ayhan 5 (Dk.46 Sabri 6), Arda 6 (Dk.46 Alparslan 5), Nonda 5 (Dk.78 Erhan), Ümit Karan 6 (Dk.65 Yaser 6)
GOL: YOK
SARI KART: Ayhan, Hasan Şaş (Galatasaray), Yusuf (Denizli)

Reklam
Reklam

6 maçtır kazanamıyor Bursaspor'un sezon açılışında karşı karşıya gelen Timsah ile Aslan, sahadan golsüz berabere ayrıldı. Cim Bom böylece Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Steaua Bükreş maçı öncesi çıktığı son 6 hazırlık sınavında sadece 4 gol atıp, galibiyet elde edememiş oldu. Karşılaşma hazırlık maçından çok, bir final havasında oynandı. Kıran kırana geçen mücadelede iki takım da net gol pozisyonları buldu. Özellikle ev sahibi ekip lige oldukça hazır göründü.

Küfürler tepki çekti Soğuk algınlığı nedeniyle Meira kadroda yer almazken, sakatlığını üzerinden atan Servet müthiş mücadele etti. Cim Bom'un hücum hattında Ümit sakatlanıp çıkıncaya kadar çok çalıştı, ancak girdiği pozisyonları cömertçe harcadı. Timsah'ta Yusuf zarif futboluyla büyük alkış aldı. Bursasporlu taraftarların maç boyunca Galatasaray'a küfür etmesi tepki çekerken, ilk 45 dakika sonunda gerginlik iyice artınca, Yusuf ile Hasan birbirine girdi.

Maçtan notlar...

Reklam
Reklam

Sanctis güven vermedi Cim Bom'un kalesini ilk devre Aykut korudu, performansı mükemmeldi. 2. yarıda Sarı-Kırmızılı formayı ilk kez giyen De Sanctis ise iki kritik hataya imza attı

Son anda eklendi De Sanctis, UEFA'ya bildirilecek isim listesine son anda eklendi. İspanya Futbol Federasyonu ile yapılan yazışmalar sonucu transfer sertifikasının alındığı ve aradaki sıkıntının giderildiği öğrenildi.

Pek hazır görünmedi Bursaspor karşısında ilk yarıda kaleyi koruyan Aykut, çok ciddi tehlikeleri büyük bir ustalıkla önlemeyi bildi. Kalesinde güven veren Aykut ikinci devrede yerini Sanctis'e bıraktı. Sarı-Kırmızılı formayı ilk kez giyen İtalyan eldiven ise mücadelenin son 10 dakikasında yaptığı 2 kritik hatayla endişe yarattı. Sanctis, bir pozisyonda topu elinden kaçırdı, diğerinde de boşa çıktı.

Hasan Şaş'a yakışmadı Geçtiğimiz haftalarda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan için, dünkü maç öncesinde bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Ancak bu saygı duruşu sırasında kamera tüm oyuncuları görüntülürken, Hasan Şaş'ın kahkahalarla gülmesi dikkat çekti. Tecrübeli futbolcunun bu davranışı tribünler tarafından hiç hoş karşılanmadı.

Reklam
Reklam

Ve Canaydın tribünde Bursaspor ile Galatasaray arasında oynanan hazırlık maçını, Sarı-Kırmızılı kulübün eski patronu Özhan Canaydın da tribünden takip etti. Bursa'da dinlenmeye çekilen Canaydın, mücadeleyi Galatasaray Başkanı Adnan Polat'la birlikte izledi. Takımı genel olarak beğendiğini söyleyen Canaydın, eksik oyuncuların da katılmasıyla, Cim Bom'un daha iyi olacağına inandığını söyledi.

Bu ne sinir Ayhan! Ayhan Akman yeni sezon öncesi agresif futboluna kaldığı yerden devam ediyor. Almanya'da oynanan Gent maçında topu kaptırınca rakibine tekme atıp kırmızı kart gören tecrübeli futbolcu, Bursa karşısında da sert tutumunu sürdürüp, sürekli hakeme itiraz edince sarı kartla cezalandırıldı. Ayhan'ın orta sahadaki partneri Mehmet Topal ise yaptığı kritik pas hatalarıyla dikkat çekti.

Skibbe'den sert mesajlar Aslan'ın Alman hocası Skibbe, Bursaspor maçını şöyle yorumladı: "İlk 20 dakikadaki oyundan hiç mutlu değilim. Topu hep rakibe verdik. Ondan sonra toparlandık, çok fırsat bulduk. Bu kez de onları değerlendiremedik. Sanırım şu an en büyük sıkıntımız gol. Arda'nın performansını beğendim. Hasan Şaş'tan bu maçta hiç memnun kalmadım. Çünkü futbolundan önce, kendini kontrol etmesini öğrenmesi lazım. Sürekli rakiple tartıştı, sinirliydi. Ligin ilk birkaç haftası geride kaldığında daha iyi olacak bu takım. Ama Steaua Bükreş maçına hazırız."

Reklam
Reklam