Kiraya verdiği otomobili getirmeyen şahısları takip ederek yakalattı

Kiraladıkları otomobili 4 ay geri vermeyen ve bu otomobille çeşitli suçlara karıştıkları iddia edilen 3...

Kiraladıkları otomobili 4 ay geri vermeyen ve bu otomobille çeşitli suçlara karıştıkları iddia edilen 3 kişi, otomobilin sahibi tarafından fark edildikten sonra kovalamaca başladı. Kendilerini takip eden otomobilin sahibine ateş eden şahıslar, Ataşehir’den Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar kaçtı. Burada polis tarafından kıstırılan şahıslar yakalandı. Birçok suçtan kayıtları olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Ataşehir Ferhatpaşa’da oto yedek parça üzerine işyeri bulunan Hasan A., başka bir arkadaşından aldığı otomobili, Ali Kaya Ö.’ye kiraladı. Ali Kaya Ö. ise bu otomobili uzun süre geri vermedi. Hasan A. ve Ali Kaya Ö. arasında husumet başladı. Dün saat 23.00 sıralarında Hasan A., söz konusu otomobili iş yerinin önünden geçerken gördü. Bir arkadaşını da yanına alan Hasan A. başka bir otomobille şahısları kovalamaya başladı. Takip sırasında içinde 3 kişinin bulunduğu otomobilden Hasan A.’nın bulunduğu otomobile ateş açıldı. İhbar üzerine polis de söz konusu otomobili yakalamak için güzergah aldı. TEM Otoyolu Şişli Mevkiinde yolu kapatan polisler, otomobili kıstırdı. İçinde Ali Kaya Ö. ile birlikte 3 kişinin bulunduğu otomobil ablukaya alındıktan sonra, şahıslar polis tarafından gözaltına alındı. Kendilerini takip eden otomobil sahibi Hasan A. ve arkadaşı şahıslara saldırarak darp etti. Gözaltına alınan şahıslar Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi’ne götürüldü.
Plakası değiştirildiği ve sahte evraklar düzenlenerek hırsızlıkta kullanıldığı iddia edilen otomobilde geniş çaplı incelemelerde bulunan polis, içerde demir kesme makası ve silah buldu. Şahıslar kendilerinin hırsız olmadığını iddia etti ancak genel bilgi taraması sonucu birçok suçtan kayıtlarının olduğu ortaya çıktı. Polis merkezine gelen Hasan A., şahısların dolandırıcı olduğunu, kiraya verdiği otomobille hırsızlık yaptıklarını iddia etti. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz