Kiraz 20 Tl’den 6 Tl’ye Düştü

Pazar tezgahlarına bu sene kiraz ilk satışa çıktığında kilosu 20 TL gibi çok uçuk bir...

Pazar tezgahlarına bu sene kiraz ilk satışa çıktığında kilosu 20 TL gibi çok uçuk bir fiyattan satılıyordu. Diğer hafta kilosu 8 TL’ye düşen kiraz bu hafta Perşembe pazarında kilosu 6 TL’den satıldı.

Yaz aylarına yavaş yavaş girdiğimiz şu dönemlerde yaz meyvesi olan kiraz da Pazar tezgahlarında satılır oldu. Kiraz’ın mevsimi tam olarak gelmese de bir çok tezgahta kirazın satıldığı görülüyor. Bu sene ilk Pazar tezgahlarına kiraz kilosu 20 TL’den çıktı, daha sonra ki haftalarda kilosu 8 TL’ye düşen kiraz bu hafta Perşembe pazarında 6 TL’den satıldı. Pazarcı esnafı ilerleyen haftalarda kirazın kilosunun 4 TL’ye kadar düşeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Pazarda ki vatandaş kiraz’ın kilosunu şimdilik pahalı bulsa da pazarcı esnafı gibi ilerleyen haftalarda kiraz’ın kilosunun düşmesiyle daha ekonomik olacağını belirtti. Vatandaş ekonomilerin ancak yarım kilo kiraz alabilecek durumda olmalarını belirtmesiyle kiraz’ın pahalılığını bir kez daha belirtmiş oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz