Kiraz Yarışmasına Katılan Tüm Üreticiler Ödül Aldı

Amasya’da düzenlenen kiraz teşvik yarışmasına katılan 87 üreticiye bin 500 ila 100 lira arasında para...

Amasya’da düzenlenen kiraz teşvik yarışmasına katılan 87 üreticiye bin 500 ila 100 lira arasında para ödülü verildi.

Şehzadeler Gezi Yolu’nda düzenlenip Amasya Valisi A. Celil Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile diğer yetkililerin de katıldıkları yarışmada ilk 10’a giren yarışmacılara ödül ve belgeleri verildi.

Kutlanmakta olan 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada ilk 10’a girenlere bin500 ile 200 TL arasında para ödülü verildiğini belirten İl Gıda, Tarım ve Havancılık Müdürü Cahit Gülbay, katılan diğer 77 üreticiye de 100’er lira ödeme yapıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Amasya’da 5bin228 hektarlık alanda meyvecilik yapıldığını ve özellikle kiraz üretimine önem verildiğini vurgulayan Cahit Gülbay, “2002 yılında 18 bin 750 ton olan toplam kiraz üretiminin 2011 yılı itibariyle 30 bin tona ulaştığını görmekteyiz. Artış oranı yüzde 60’tır” dedi.

İldeki çeşitli köylerde mayıs ayının ilk haftasını takip eden 2 aylık periyotta 250 ile 900 rakım arasında kiraz üretimi yapıldığını anımsatan Gülbay, 2011 yılında çiftçilere İl Özel İdaresi desteğiyle 21 bin adedi kiraz olmak üzere 34bin690 meyve fidanı dağıtıldığını söyledi.

Üretilen kirazların iç pazarın yanı sıra yurt dışına ve özellikle Rusya ile diğer ülkelere ihraç edildiğini anlatan Gülbay, Amasya kirazını marka haline getirmenin ana hedefleri olduğunu kaydetti.

Vali Öz, Amasya’daki çiftçilerin diğer illere gidip meyvecilik konusunda ders verdiklerine işaret ederken, Belediye Başkanı Özdemir de ilk 3’e giren kirazların Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan’a gönderileceğini ifade etti.

Yarışmada birinciliği Helvacı’dan Mustafa Yalçın, ikinciliği İlyasköy’den Ahmet Şen, üçüncülüğü de Aydınlık’tan Recep Teyyara kazandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: