"Kırcı'nın iade süreci başladı"

ANKARA (İHA) - Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, Ukrayna'da yakalanan Haluk Kırcı'nın iade sürecinin başladığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 'İzleme Birimleri Eğitim Semineri' Emniyet Genel Müdürlüğü'nde törenle başladı. Törende bir konuşma yapan Güvenlik Daire Başkanı İsmail Çalışkan, bölgesel ve yerel televizyon izleme ve denetimlerinin dokuz yıldır emniyet birimleri tarafından yapıldığını belirterek ne şekilde yerine getirileceği konusunda ortaya çıkan anlaşmazlıkların ortadan kaldırılması için eğitim seminerlerinin başladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Fatih Karaca, RTÜK ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasındaki protokol çerçevesinde 7. eğitim toplantısının yapıldığına dikkat çekerek "Emniyet Genel Müdürlüğü büyük fedakarlık yaparak RTÜK'ün ulaşamadığı, teşkilatının olmadığı yerlerde izleme ve kayıt yapmakta" dedi. Karaca, Türkiye'nin zor dönemlerinde ülkenin bölünmez bütünlüğü ve rejime yönelik yerel ve bölgesel yayınlarda bazı şikayetlerin olduğuna dikkat çekerek bu şikayetler üzerine RTÜK ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında bir protokol ile işbirliğine gidildiğini bildirdi. Karaca, polis tarafından yapılan izlemelerin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından raporlar halinde kendilerine verildiğini belirterek bu raporların RTÜK tarafından değerlendirildiğini kaydetti.

Açılış töreninin sonunda Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, RTÜK Başkanı Karaca'ya katkılarından dolayı bir plaket sundu. Daha sonra seminere katılanlar toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Törenin sonunda basın mensuplarının, 'Haluk Kırcı'nın iade sürecini' sorması üzerine Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Er, Kırcı'nın iade sürecinin başladığını belirterek, "Önümüzdeki süreçte kesin sonuç alacağız" dedi. Bir gazetecinin 'Çakıcı, Peker ve son olarak Kırcı yakalandı, yeni bir süreç mi başlıyor?' şeklindeki sorusuna Er, "Rutin görevlerimiz bunlar" şeklinde cevap verdi.

Reklam
Reklam