Kırgız Öğrenciler, KASKİ-de Staja Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, Kırgızistan-dan gelen 2 kız öğrencinin Atıksu Arıtma Tesisi'nde

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, Kırgızistan-dan gelen 2 kız öğrencinin Atıksu Arıtma Tesisi'nde staja başladıklarını belirtti.

Batukan, Kırgız öğrencilerin, Manas Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nde okuduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğrencisi olan Suusar Cekin ve Gulzat Cekşenalı, KASKİ-yi Türkiye-de en gelişmiş tesis olduğu için seçtiklerini ifade ettiler. Üniversitelerindeki hocaların tavsiyesi üzerine kurumumuza gelen Kırgız öğrenciler, yaptıkları araştırmalar sonucunda en gelişmiş ve son teknolojileri kullanan Atıksu Arıtma Tesisimizin kendilerine yararlı olabileceğini düşünerek buraya geldiklerini belirttiler. Öğrenciler, tesisimizdeki personelimizin yanında ders döneminde öğrenmiş oldukları bilgileri uygulamalı olarak çalışma imkanını bulacaklar."

Reklam
Reklam

Kurumlarının böyle bir eğitim programı için tercih edilmesinin kendilerini oldukça memnun ettiğini dile getiren Batukan, "Tesisimiz son teknolojilerin kullanıldığı ve her yıl birçok öğrenci grubunun ziyaret için geldiği bir kurumdur. Tesis girişinde pis olan suyun işlemler sonucunda nasıl arıtılarak çevreye zararsız hale getirildiği öğrencilerimiz tarafında en dikkat çeken bölüm oluyor" diye konuştu.

Muhabir: Orhan Canbulatel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: