Kırgızistan'da Hizb-u Tahrir alarmı

BİŞKEK (İHA) - Son günlerde etkisini göstermeye başlayan ve Kırgızistan'ın bazı eyaletlerinde gerçekleştirilen tutuklamalarla gündeme gelen Hizb-u Tahrir örgütünün yeniden harekete geçmesinden endişe ediliyor.

Yetkililer son günlerde ülke genelinde yürütülen denetimlerle Os, Celalabad ve İssikkol eyaletlerinde bu örgütle bağlantısı olduğu belirtilen bazı kişilerin tutuklandığı belirtti.

Yetkililer, söz konusu örgütün bazı mensuplarının kuzey eyaletlerinde görülmesini, şimdiye kadar daha çok güney eyaletlerinde etkili olan örgütün ülke genelinde yayılmış olabileceği olarak değerlendirdiler.

Reklam
Reklam

Güvenlik güçleri, son günlerde tutuklanan örgüt mensupları ile birlikte başta Kırgızca olmak üzere, Arapça ve Özbekçe hazırlanmış çok miktarda propaganda malzemelerinin ele geçirdiklerini bildirdiler.

Bu arada güvenlik güçleri, örgütte son günlerde meydana gelen hareketlenmenin ABD'nin Irak'a karşı saldırısı sonucu olmuş olabileceğini belirterek, ülke genelinde eylemlerde bulunulmasından endişe ettiklerini söylediler.