Kırgızistan’ın Bağımsızlık Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Kırgızistan'ın 21. Bağımsızlık yıldönümünü İstanbul Kültür Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Egemenlik günü münasebetiyle yapılan kültür sanat...

Kırgızistan'ın 21. Bağımsızlık yıldönümünü İstanbul Kültür Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Egemenlik günü münasebetiyle yapılan kültür sanat etkinliğine Kırgızistan Başkonsolosu Mirlan Arslanbekov, Türk Dünyası Hizmetlerinden Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Rusya Başkonsolosu Alexey V. Yerhov, İstanbul Kültür Aş. Genel Müdürü Sabri Dereli ve İstanbul'da yaşayan Kırgızistan kökenli çok sayıda kişi katıldı. Şenlik havasında gerçekleştirilen gece, Kırgız Milli Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Reklam
Reklam

Topkapı'daki İstanbul Kültür Sanat Parkı'nda yapılan organizasyonda Kırgız çadırları kurularak, Kırgız Kültürü tanıtıldı. Kültür sanat etkinlikleri üç bölüm şeklinde gerçekleştirildi. Birinci bölüm Kırgız düğün merasimi ve önemli yiyeceklerinden Talkan'ın yapılışı ile gerçekleştirildi. Programın ikinci bölümünde, Kırgız kadın dernekleri kermes düzenledi. Düzenlenen kermes programında davetlilere, Özgen Pilavı, kımız, samsı gibi milli yemekler ikram edildi. Kermesin ardından Kırgız ressamların doğa temalı resimleri sergilendi. Üçüncü bölümde ise, Kırgızistan sanatçılarından Gülzad Rıskulova, Arsen Jumabekov, Gülciğit Kalıov ve Gülzat Bayzakova konser verdi.

Kırgızistan’la aynı acıyı aynı sevinci birlikte yaşadıklarını belirten TUSKON ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara, “Çok güzel bir program olmuş. Programda ciddi bir coşku var. Kırgız asılı soydaşlarımızı görüyorum, onlarla tanıştım. Başkonsolosu Mirlan Bey’e tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Dünyadaki tüm Kırgızların 21. bağımsızlık yıl dönümünü kutladığını aktaran İşadamı Ahmet Nuri Ekiz de, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz