Kırgızistan’ın Özgen şehri ile Toroslar kardeş şehir oldu

Kırgızistan’ın Özgen şehri ile Mersin’in Toroslar ilçesi kardeş şehir oldu.Toroslar Belediyesi ile kardeş şehir ilişkilerini...

Kırgızistan’ın Özgen şehri ile Mersin’in Toroslar ilçesi kardeş şehir oldu.
Toroslar Belediyesi ile kardeş şehir ilişkilerini görüşmek amacıyla Kırgızistan’ın Özgen şehrinden Mersin’e gelen beş kişilik heyet Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ziyaret etti.
İki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi amacıyla ilçede bulunan heyet tarafından gerçekleştirilen ziyarete; Kırgızistan’ın Özgen Şehri Belediye Başkanı Patiydin Mavlanov ve eşi Dilfuza Teshebaeva, Celal-Abad İktisat ve Girişmcilik Üniversitesi Türk Dünyası Fakültelerini temsilen Dekan Yardımcısı Aizhamal Sultanova, Celal-Abad Şehri Suzak Belediyesi Encümen Üyesi Talipzhon Atakulov, İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi Türk Dünyası İşletme Fakültesi öğrencisi tercüman Zhakhongır Bakhodzhon katıldı.
Ziyarette konuşan Özgen Şehri Belediye Başkanı Patiydin Mavlanov dillerinin, dinlerinin bir olduğunu ve ortak bir kültürün mirasçıları olduklarını belirtti.
Kardeşlik kültürü içinde bir arada olmak istediklerini ifade eden Mavlanov “Sizlerin de bizi kardeşleriniz gibi gördüğünüzü biliyor ve bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Amacımız, ilişkilerimizi kardeş şehir ilişkileri içerisinde daha da güçlendirerek daim kılmaktır” dedi.
Kentlerin çalışmalarında birbirini desteklemeleri ve ortak projeler geliştirmeleri noktasında Kardeş şehir ilişkilerinin ‘ufuk geliştiren’ bir önemi olduğunu dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Din birliği, inanış birliği içinde olmamız ve aynı millet olmamız hesabiyle çok kolay anlaşabileceğimiz bu ülkelerle, kardeşlerimizle ilişkilerimizi sıklaştırmak istiyoruz. Azerbaycan’ın Yevlak şehrinden sonra Kırgızista’ın Özgen şehriyle de kardeş şehir olmamızın temelini bugün atmış olduk. Bu görüşmelerimizin devamı gelecek; biz de kendilerini ziyaret edeceğiz. Daha sonraki süreçte Kırgızistan’a öğrenci göndermek ve oradan öğrenci misafir etmek suretiyle diyalogu güçlendireceğiz. Bu gidiş gelişler yoğunlaştıkça iki ülke arasındaki mesafeler kısalacak ve ortak projeler gelişecek. Türk Cumhuriyetler ile Türkiye arasında köprü olacağız." dedi.
Ziyaret sonunda Kırgızistan’ın Özgen Belediye Başkanı Patiydin Mavlanov Başkan Tuna’ya Kırgızistan’ın yerel kıyafeti olan çapan giydirdi ve bazı hediyeler verdi. Başkan Tuna da Başkan Mavlanov ve heyet üyelerine günün anısına birer kahve takımı ve kentin yöresel tatlısı cezerye hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz