Kırgızistanlı Öğrenciler Başkan Sözlü’yü Ziyaret Etti.

Ceyhan’da yapılan Türkçe şölenine katılan Kırgızistan’ın Isıkgöl Lisesi Öğrencileri, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret...

Ceyhan’da yapılan Türkçe şölenine katılan Kırgızistan’ın Isıkgöl Lisesi Öğrencileri, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Ceyhan Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyarette öğrencilerle sohbet eden Belediye Başkanı Sözlü, ata yurdumuzdan buraya gelen misafirleri ağırlamaktan son derce memnun olduğunu söyledi.

Başkan Sözlü, gecen yıl Ramazan ayında Kırgızistan’a yapılan ziyarette Isıkgöl Lisesi’nde kaldığını belirterek, "Türkçe Olimpiyatları, Türk dili ve kültürü açısından çok önemli bir misyondur. Dünyanın dört bir yanında Türk kültürünü ve dilini yaşatan değerli öğretmenlerimizi de bu vesileyle yürekten kutluyorum. Türk okulları Türkçenin yaygınlaşmasında çok önemli bir vazife yapıyor. Ata yurdumuzdan buraya gelen kardeşlerimiz bizim öz kardeşlerimizdir onları ağırlamaktan son derce memnunuz. Kendinizi ülkenizde gibi görün. Nihayetinde sizler Türkistan’dan geliyorsunuz burası da Türkiye." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sohbetin ardından Okul Müdürü Şevket Tüten, Öğretmen Nurgül Serimbeakova, Okul Aile Birliği Başkanı Anara Savdanbekova ile öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Misafir öğrencilere, Ceyhan Çınar Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Kaykaç, Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Yener Ural da eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz