Kırıkkale Belediyesi Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü'ndenmükellef Memnuniyeti Ile Ilgili Anket Çalışması

Kırıkkale Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden mükellef memnuniyeti ile ilgili anket çalışması başlattığı bildirildi.

Kırıkkale Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden mükellef memnuniyeti ile ilgili anket çalışması başlattığı bildirildi.

Kırıkkale Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, anket soruları arasında işlemin ne kadar sürede yapıldığı, işlemi yapan memurdan memnun kalıp kalınmadığı, ödenen vergilerin adil olup olmadığı konusunda mükellef düşünceleri soruldu.

Önemli olanın mükellef memnuniyeti olduğu ve bu işlemlerden sonra görülen eksikliklerin giderileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Borçlarını ödemeyen vergi mükelleflerine ödenmeyen vergilerin tahsili için belediyemizce 6183 sayılı amme alacakları tahsili usulü hakkındaki kanunun ilgili hükümlerine istinaden icra takibi başlatılmış olup mal kayıtlarına ve banka hesaplarına haciz şerhi gibi yaptırımlar uygulanmakta ve cebren tahsilât yoluna gidilmektedir. Bu durumla karşı karşıya kalmamak için belirtilen süre içinde tahakkuk eden borçların ödenmesi bu açıdan da önemlidir. Vatandaşların zor durumda kalıp ekstra icra masrafı ödememeleri için mutlaka emlak vergi dairesine uğrayıp taahhütte bulunmaları gerekmektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: