Kırıkkale İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Kırbaş:

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, her geçen gün kapsamı daha da genişlediğini tarım sigortaları ile doğal

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, her geçen gün kapsamı daha da genişlediğini tarım sigortaları ile doğal afetlerden zarar gören üreticilerin kayıplarının tarım sigortaları havuzu tarafından teminat altına alınarak karşılandığını bildirdi.

Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, 21 Haziran 2005 tarih ve 25852 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, "Tarım Sigortaları Kanunu" ile tarımsal ürün ve hayvanlarını sigorta yaptıran üreticilerin doğal afetlerden meydana gelen zararları teminat altına alındığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Her geçen gün kapsamı daha da genişlemekte olan tarım sigortaları ile doğal afetlerden zarar gören üreticilerin kayıplarının tarım sigortaları havuzu tarafından teminat altına alınarak karşılandığını ifade eden Kırbaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu nedenle üreticilerimizin mağdur duruma düşmemeleri için mutlaka her yıl ürünlerini ve hayvanlarını sigorta yaptırmaları menfaatlerine olacaktır. 2013 yılı için sigorta yaptırma son başvuru tarihleri liste halinde ve tarım sigortaları havuzunun web sayfasında yayınlanmıştır. Bitkisel ürün sigortası tüm bitkisel ürünler için dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskını risklerinin neden olduğu miktar kaybı ile yaş meyve, sebze ve kesme çiçekler için doludan kaynaklanan kalite kaybı sigorta kapsamındadır. Ayrıca, meyvelerde don riskinin neden olduğu miktar kaybı, teminatı isteğe bağlı olarak sigorta kapsamına alınabilir. Büyükbaş hayvan sigortalarında sigorta kapsamı ve sigortalanan tehlikeler veteriner bilgi sistemine kayıtlı olan süt ve erkek besi sığırları ile mandalar için, genel şartlarda yazılı istisnalar dışında kalan, her türlü hayvan hastalıkları ve gebelik, doğum veya cerrahi müdahale, her türlü kazalardan, yılan ve böcek sokması, zehirli çayır otları ve yeme bağlı zehirlenmeler, her türlü doğal afetler ve güneş çarpmaları, yangın ve infilak sebebiyle meydana gelen, ölüm ve mecburi kesim riskleri ile teknik şartlar çerçevesinde süt sığırları için yavru atma riski, sigorta kapsamındadır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: