Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Sönmez:

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Fatma Sönmez, sağlık çalışanları olarak, çalışanların güvenli bir ortam, hastaların ise güvenli bir sağlık hizmeti anlayışını

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Fatma Sönmez, sağlık çalışanları olarak, çalışanların güvenli bir ortam, hastaların ise güvenli bir sağlık hizmeti anlayışını benimsediklerini bildirdi.

Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanları olarak çalışanlara güvenli bir ortam, hastalarımıza güvenli bir sağlık hizmeti sloganını benimsemeye çalışırken 14 Aralık 2012 tarihinde Çorum Osmancık İlçe Sağlık Müdürü'nün bıçakla makamında saldırıya uğraması ve hafta sonu kentte Süleyman Demirel Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan hekimin şiddete maruz kalmasının sağlık çalışanlarını derinden yaraladığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Şiddete maruz kalan meslektaşlarımıza acil şifalar dileyen Sönmez, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bir daha böyle bir olayın ne ilimizde nede ülkemizde tekrar yaşanmamasını ümit ederiz. Amacı sadece insanlara yardım etmek ve onları sağlığına kavuşturmak olan hekim ve sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalması anlaşılacak bir durum değildir. Unutulmamalıdır ki sağlık çalışanları ve hastalar rakip değildir. Aksine aynı amaca yönelik çalışan bir ekibin üyesidir. Hastanın amacı sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanının amacı sağlığına kavuşturmaktır. Bu ortak hedef doğrultusunda iyi niyet ve saygı içinde çalışılarak ortak amaca ulaşılabilir. Aksi halde hasta ve sağlık çalışanı arasında gereksiz sürtüşmeler yaşanacak ve iki taraf içinde zaman kaybı yaşanacaktır. Sağlık çalışanı her hastayı, hastada her sağlık çalışanını tanımaz; Bu yüzden de hiçbir hastanın şahsına özel kin, nefret veya özellikle bana kötü davranıyor deme gibi bir durumu olamaz. Eğer ki bir yerde hak varsa hemen yanı başında sorumluluk ve görevde vardır. Çalışanlarımız ve hastalarımız hak, sorumluluk ve görevlerini yerine getirdiği ve karşılıklı saygı devam ettiği takdirde bir daha böyle üzücü haberlerle karşılaşmayacağımız inancındayız."

Reklam
Reklam

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Fatma Sönmez, şiddete hayır dediklerini, tüm hastalara acil şifalar ve çalışanlara huzur dolu bir çalışma hayatı dilediğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: