Kırıkkale Nur Camii İnşaatı

Kırıkkale'de inşaatı devam eden Nur Camisi iç mimarisi ile külliyesi için teknik heyet tarafından başka...

Kırıkkale'de inşaatı devam eden Nur Camisi iç mimarisi ile külliyesi için teknik heyet tarafından başka illerdeki cami ve külliyeler ziyaret edildi.

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek ve beraberindeki Kırıkkale Nur Cami teknik heyet ve yönetim kurulu üyeleri Nur Cami külliyesinin mermer işleri, kündekari kapılar ve çini işleri ile ilgili olarak İstanbul, Konya ve Kütahya’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretlerde ilk olarak İstanbul’da yapımına başlanan, mermer üzerine yazılan hatlar heyet tarafından yerinde incelendi. Daha sonra da Kütahya’da atölyeler gidilerek çini işlerine ait desenler ve yapım aşamaları ile ilgili ayrıntılı bilgiler alındı ve uygun olanlar Nur Cami ve külliyesi için beğenildi. Kütahya’dan Konya’ya geçilerek Konya’da daha önceden siparişi verilmiş ve yapım aşamasında olan kündekari kapı ve pencereleri ve ahşap görünümlü alüminyum pencereler de inceledi.

Reklam
Reklam

Gezisini tamamlayan heyet, dönüşte Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Cami'sini ve müştemilatını da gözlemledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: