Kırıkkale OSB’deki yangın 15 saattir devam ediyor

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi(OSB)'nde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasındaki dün akşam saatlerinde başlayan yangın 15...

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi(OSB)'nde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasındaki dün akşam saatlerinde başlayan yangın 15 saattir söndürülemedi. Yangında yaralanarak hastaneye kaldırılan 9 kişiden 8'i taburcu edilirken 1 kişinin tedavisi sürüyor. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve diğer il müdürleri sabaha kadar söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.
Edinilen bilgilere göre; dün akşam saatlerinde OSB'de bir mobilya fabrikasında sünger makinesinden çıktığı öne sürülen yangın kısa sürede büyüdü. Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. Yangına Kırıkkale Belediyesi İtfaiyesi, MKEK İtfaiyesi, TÜPRAŞ İtfaiyesi, Ankara Büyükşehir İtfaiyesi, Acil Afet Yardım Başkanlığı Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, çevre illerden Çankırı ve Yozgat, Kırşehir illerinden tam donanımlı 45 söndürme aracı müdahalede bulundu. Söndürme çalışmalarına yaklaşık 175 personel katıldı.
Yangında Yasin L., Mehmet K., Serhat Ç., Murat G., Ahmet Mithat Ö., Salih K., Harun V. ve Medine T. ve ismi belirlenemeyen bir kişi yaralandı. Ambulanslarla Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan 8'i ayakta tedavi edilirken bir kişinin tedavisi sürüyor.
Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, fabrikaya gelerek söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Fabrika sahiplerinden bilgi alan Vali Güner, yangının akşam saat 20.00 sıralarında jandarma birliklerine ihbar edilmesiyle tüm kamu kurumlarının söndürme çalışmaları için seferber edildiğini söyledi.
Yangın için kriz merkezi oluşturduklarını belirten Vali Güner, “Çok büyük bir yangın. Fabrika 30 dönümlük ve 3 katlı bir tesisten oluşuyor. Yangının sebebini savcılık araştıracak. Bizim tek tesellimiz ölü olmaması. Yangından 9 kişi etkilendi. Bunlardan 8'i ayakta tedavi edildi. Bir kişi hale hastanede bulunuyor.” dedi.
Vali Güner ve İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal sabaha kadar devam eden ve halen süren söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz