Kırıkkale Üniversitesinde Telekonferans Sistemli İlk Söyleşi

Kırıkkale Üniversitesi’nde (KÜ) Telekonferans sistemiyle söyleşi düzenlendi.Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Avrupa’daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri...

Kırıkkale Üniversitesi’nde (KÜ) Telekonferans sistemiyle söyleşi düzenlendi.

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Avrupa’daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik Avrupa Birliği programı olan ERASMUS Türkiye Büyükelçisi Dr. Begüm Yurdakök ile “Erasmus’un Kariyer Gelişimi Üzerine Etkisi” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Veteriner Fakültesi’nde Bilimsel Araştırma Topluluğu (KÜVBAT) tarafından organize edilen söyleşiye, Kırgızistan Manas Üniversitesi Veteriner Fakültesi telekonferans sistemi ile katıldı. Gerçekleşen bu söyleşi’nin uluslararası katılım bazında Kırıkkale Üniversitesi’nde bir ilk olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan Veteriner Fakültesinin Kırıkkale Üniversitesi’nde ERASMUS programından en fazla faydalanan fakülte olduğunu ifade ederek, son altı yıl içerisinde fakültemizden yurtdışına çıkan öğretim üyesi sayısının 37, fakültemize gelen yabancı öğretim üyesi sayısının 10, yurtdışına çıkan öğrenci sayısının 42 ve fakültemize gelen yabancı öğrenci sayısının ise 11 olduğunu ifade ederek öğrencilerin yabancı dil öğrenmelerinin öneminden sözetti.

Kırgızistan Manas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Hüseyin Karadağ telekonferans sistemiyle Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne bağlanarak söyleşinin başarılı geçmesini dileyerek Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim üyelerini ve öğrencilerini Kırgızistan’a davet etti ve birlikte çalışma yapmak istediklerini vurguladı.

ERASMUS Türkiye Büyükelçisi Dr. Begüm Yurdakök ERASMUS konusunda açıklayıcı bilgiler vererek, bu programdan yararlananların yurt dışında karşılaşacağı problemler ve çözümlerinden bahsederek söyleşiyi tamamladı.

Reklam
Reklam

Söyleşi, uluslararası telekonferans katılımıyla Kırıkkale Üniversitesinde gerçekleştirilen ilk toplantı olmasıyla dikkat çektiği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz