Kırıkkale Valiliği'nden AB Uyum Ve Dayanışma Toplantısı

Kırıkkale Valiliği tarafından AB Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı düzenlendi.

Kırıkkale Valiliği tarafından AB Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı düzenlendi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kırıkkale Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, AB katılım sürecinin sadece merkezi düzeyde AB Bakanlığı Koordinatörlüğü'nde yürütülen bir çalışmadan ibaret olmadığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nın da önemli roller üstlendiğini belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"İllerin koordinasyonu AB Bakanlığı ile AB uyum süreci içerisinde İçişleri Bakanlığı tarafından da yakinen takip edilmektedir. Bu çerçevede bakanlığımız aktif bir görev üstlenmektedir. AB'nin çeşitli ilkeleri var. AB ülkelerine uyum ve bu müktesebatın elde edilmesine yönelik idare, sosyal ve ekonomik gelişmeler öncelikle yerel bazda başlamakta ve devam ettirilmektedir. Bu yüzden illerde yapılan çalışmalar önem arz etmektedir. Kentimizde oluşturulan AB destek ofisi, kurumlarla birlikte çalışmalara devam etmektedir. Bu kapsamda ortak projeler hazırlanmakta, yürütülmekte ve sonuçlandırılmaktadır. Son yıllarda kurumsal kapasitenin geliştiğini görmekteyiz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Fatih Gökmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: