Kırıkkale Valisi Güner: Ahilik kültürü hayatımıza yansımalı

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Kırıkkale’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ahilik kültürünün tanıtıldığı etkinliklerde doğruluk ve dürüstlük...

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Kırıkkale’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ahilik kültürünün tanıtıldığı etkinliklerde doğruluk ve dürüstlük nasihatleri verildi. Vali Hakan Yusuf Güner, “Bu etkinlikler hayatımıza yansımalı.” dedi.
Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile başlayan tören, mehter takımının yürüyüşü ile devam etti. Vatandaşların izlediği yürüyüş ardından Kültür Merkezi'nde Ahi Evran geleneği tanıtımının yapıldığı bir slayt gösterisi izletildi. Programın açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Süleyman Köstekli, “Ahilik geleneği, ülkenin ekonomisine de önemli katkılarda bulunmuştur.” ifadelerine yer verdi.
Programa katılan Vali Hakan Yusuf Güner, Ahilik Haftası kutlamalarının yasa ve yönetmeliği göre bir görev olduğunu, ancak bunun ötesinde manevi bir hazzı da olduğunu dile getirdi. Güner, konuşmasında, “Orta Anadolu denince hem tarihsel süreç olarak hem de Yunus Emre'lerin Ahmed Yesevi'lerin oluşturduğu kültür akıllara geliyor. Biz bugün bu iklimi, bu kültürü yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz