Kırıkkale Valisi Kolat, Bloomberg TV Tarafındankent Ekonomisinin Tanıtıldığı Canlı Yayınlananprograma Konuk Oldu

Kırıkkale Bloomberg TV tarafından kent ekonomisinin tanıtıldığı canlı yayınlanan programa konuk oldu.

Kırıkkale Bloomberg TV tarafından kent ekonomisinin tanıtıldığı canlı yayınlanan programa konuk oldu.

Sami Altınkaya'nın sunduğu ve kentin sanayi, ekonomik ve yatırımlarının ele alındığı canlı yayın programına Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan ile Türkiye Ekonomi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz katıldı.

Vali Kolat, programda yaptığı konuşmada, Kırıkkale'nin 1925 yılında MKEK Fabrikaları'nın temellerinin atılmasıyla kurulduğunu, 9 ilçe, 14 belde ve 173 köyünün bulunduğunu belirterek, Kırıkkale'nin Ankara'dan ayrılarak il statüsüne kavuştuğunu, MKEK ve TÜPRAŞ rafinerisi gibi ülkenin önemli ağır sanayi kuruluşlarına sahip olduğunu belirterek, Kırıkkale'nin Ankara'nın yükünü hafifletecek bir kent konumunda olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kentte 2 milyar liraya yakın yatırımın gerçekleştirileceğini ifade eden Kolat, kurulması planlanan Mühimmat ve Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında da bilgi verdi.

Vali Kolat, ileri ki yıllarda Yüksek Hızlı Tren'in ve otobanın faaliyete geçmesiyle Ankara'dan Kırıkkale'ye gelenlerin alışveriş yapmak suretiyle kentin ekonomisine önemli katkı sağlayacağını bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz