Kırıkkale Yeşil Vadi Projesi Masaya Yatırıldı

Kırıkkale’de düzenlenen Güç Birliği toplantısında Yeşil Vadi projesi masaya yatırıldı.Polisevi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir...

Kırıkkale’de düzenlenen Güç Birliği toplantısında Yeşil Vadi projesi masaya yatırıldı.

Polisevi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AK Parti Kırıkkalei İl Başkanı Mehmet Demir,ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda, Kırıkkale’de eğitim, tarımsal yapı hakkında Güç Birliği Mütevelli Heyetine bilgi verildi ve Güç Birliği Heyetinin çalışmaları değerlendirildi. Toplantının en önemli maddesi ise kente sosyal ve ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacak olan Yeşilvadi projesi oldu.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'dan Yeşilvadi Projesi hakkında bilgi alan Gökçek, proje sınırları içerisinde yer alan il, ilçe ve belde belediye meclis üyelerinin belediye kanununun 75. maddesince Yeşilvadi projesinin müşterek yapılması için karar almaları gerektiğini, alınan kararın ardında çalışmaların başlayabileceğini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in konuşmasının ardından Başbakan Yardımcısı Atalay, çalışılması gereken hususların olduğunu, Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın kontrolünde arazinin fizibilitesinin yapılmasının ardından projeye hayat verilebileceğini ifade etti

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale'nin, başkentin yakınında sahip olduğu sanayi birikimi, alt yapısı, uygun yatırım ortamı ve yatırım teşvik imkanları, coğrafi konumu sürekli gelişen ulaşımı ile lojistik açıdan yatırımcılara ciddi imkanlar sunan, aynı zamanda MKEK ve TÜPRAŞ gibi önemli sanayi kuruluşlarına sahip stratejik bir il olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kırıkkale Güç Birliği toplantılarında bugüne kadar alınan kararları, gerçekleşen ve devam eden faaliyetleri belirleyerek çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Vali Kolat, “Kırıkkale Güç Birliği'nin amacı bölgenin kalkınmasını, gelişmesini planlamak ve gelecekte daha güzel ve sorunsuz bir Kırıkkale için, ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmeyi sağlamak, bu amaçla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde yol haritası ve uygulanabilir projeleri belirlemek, bunların uygulanmasını sağlamak, bu kapsamda yapılacak faaliyet ve yatırımları desteklemek için önemli çalışmalar yaptığını görüyoruz. Valiliğimiz, bölge milletvekilleri, belediye başkanı, rektörü, çeşitli kurum başkanları ile il içerisinde olduğu gibi il dışında da Ankara'da, İstanbul'da iş dünyası ile buluşmalar, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda ülkemiz savunma sanayisinin en önemli aktörleri ile buluşmaların ilimiz kalkınmasına önemli katkıları olacağına inanıyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz