Kırıkkale YİH Ek Binası Yakında Açılıyor

İç Anadolu Bölgesi’nin hasta yükünü kaldıracağı söylenen Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi (YİH) ek binası yakında...

İç Anadolu Bölgesi’nin hasta yükünü kaldıracağı söylenen Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi (YİH) ek binası yakında açılacak.

12 katlı 400 yataklı Yüksek İhtisas Hastanesi ek binası inşaatı tamamlanmak üzere. Kırıkkale ile birlikte çevre illerden gelen hastalara da cevap verecek olan hastane Türkiye’deki sayılı hastanelerden birisi olacak. Modern ve teknoloji ile donatılı binada her ayrıntı en ince noktasına kadar düşünülmüş. Çankırı, Çorum, Kırşehir ve Yozgat’tan gelen hastaların Ankara’ya gitmeden Kırıkkale’de tedavi edilmesi hedefleniyor. Aralık ayında tamamlanarak hizmete açılması beklenen 400 yataklı binada, 90 poliklinik hizmet verecek. Doktorların çoğunluğu uzmanlardan oluşacak. 40 bin metrekare kullanılabilir alana sahip olan hastanede 14 ameliyathane, 50 yatalı yoğun bakım ünitesi yer alıyor. Hastane ile birlikte Kırıkkale’deki yatak sayısı iki misline çıkacak ve bu sayede Kırıkkale sağlıkta çekim merkezi olacak.

Reklam
Reklam

DOKTOR AÇIĞI OLMAYACAK

Hastanede teknik donanım ve doktor açığı olmayacak. Hastanenin birinci katında 14 ameliyathane, 50 yataklı yoğun bakım ünitesi ve hasta yakınlarının rahat edebileceği restoran ve dinlenme locaları yer alıyor. İlk 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 katlarda 168 oda bulunuyor. Bu odalar 1 ve 2 kişilik odalardan oluşacak. 2 katlı odalar 30 metrekare alanlar olacak. Bu odalarda refakatçilerin daha rahat etmeleri sağlanacak. Odada banyon, lavabo, televizyon, oturma gruplarıyla donatılmış olacak. 9, 10 ve 11 katların idari birimlerden oluşan hastanenin son katında bin kişi kapasiteli yemekhane olacak. Hastanenin hizmete açılmasıyla Kırıkkale’nin sağlık merkezi olma yolunda ciddi bir aşama kaydetmiş olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz