Kırıkkale'de bu da oldu, mahalleli tozdan korunmak için maskeyle dolaşıyor

Kırıkkale’nin Osman Gazi Mahallesi sakinleri, asfaltlanmayan yolda araçların kaldırdığı tozdan korunmak için maskeyle dolaşmaya başladı....

Kırıkkale’nin Osman Gazi Mahallesi sakinleri, asfaltlanmayan yolda araçların kaldırdığı tozdan korunmak için maskeyle dolaşmaya başladı.

Kırıkkale Çevre Yolu ile mahalleyi bağlayan 400 metrelik yoldan çıkan tozların mahalle sakinlerini hayatından bezdirdiği dile getirildi. Bazı mahalle sakinleri çare olarak araçların geçişleri sırasında yavaşlamaları için yola bariyerler oluştururken bazıları ise, saat başı yolu suluyor. Oluşan tozdan en çok çocuklar ve kadınlar etkileniyor.

Mahalle sakinleri bazı çocuklar ve kadınların cilt hastalığına yakalandığını iddia etti. Aileler sokakta oynayan çocuklarını tozdan korumak için maske giydirdiklerini anlatarak, sadece insanların değil çevrenin de etkilendiğini ve ağaçların kuruduğuna dikkat çekti. Yolu kısa süre trafiğe kapatan vatandaşlar bir an önce yolun asfaltlanmasını için dua etti.

Reklam
Reklam

Gerekli mercilere durumlarını arz ettiklerini açıklayan mahalle sakini Celal Demirtaş, yetkililerin gerekli hassasiyetti göstermediklerini ileri sürdü.
Her gün toz yutmaktan bıktıklarını belirten Demirtaş, “Yetkililerden tek istediğimiz yolun bir an önce asfaltlanmasıdır. Yetkililerimiz bu sese kulak versinler.” dedi.

Yoldan çıkan tozdan dolayı evde hapis kaldıklarını açıklayan Dilara Akay da, “Yola çıkıp oynamak istediğimizde toz bizi adeta yutuyor. Ailelerimiz tozdan kurumak için bize maske aldı. Bu yeterli gelmiyor. Hergün öksürüyoruz ve hastalanıyoruz. Üstümüz toz oluyor. Annelerimiz hergün bizi ve elbiselerimizi yıkamak zorunda kalıyor.” diye konuştu.

Oluşan tozdan en çok çocuklar ve kadınların etkilendiğini ifade eden Halil Bakır ise “Bazı kadınlarda ve çocuklarda hastalıklar baş göstermeye başladı. Tozdan dolayı çocuklarımız sokağa oynamaya çıkamıyor. Ağaçlar kurudu ve ailelerimiz tozdan korumak için maske ile dolaştırıyoruz. Öte yandan her gün eşlerimiz batan evi temizlemek zorunda kalıyor. Ailemiz canından bıktı.” şeklinde konuştu. Yetkililerin dertlerine derman olmasını isteyen Bakır, tek isteklerinin 400 metre olan yolun asfaltlanması olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz