Kırıkkale’de En Temiz Köye Ödül Verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelinde 'En Temiz Köyüm Yarışması'nda dereceye giren Kazmaca Köyü...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelinde 'En Temiz Köyüm Yarışması'nda dereceye giren Kazmaca Köyü ile Delice ilçesi Akboğaz köylerine, bakanlıkça bilgisayar hediye edildi.

Kazmaca köyüne giden Kırıkkale Valisi Ali Kolat, yapılan törende, köy muhtarı Cahit Önal’a bilgisayarlarını hediye etti. Törenden sonra köyü gezen Vali Kolat, yapılan su deposu ile kaldırımı inceledi ve ilköğretim okulunu ziyaret etti. Kolat, burada öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Kazmaca köyünün sorunlarının büyük oranda çözülen örnek köylerden biri olduğunu belirten Vali Kolat, Kazmaca ile Ankara’nın Kalecik ilçesi yolunun yapılması için gerekli çalışmaların başlayacağını söyledi. Her şeyin devletten beklenmemesi gereğinin altını çizen Kolat, vatandaşların da çalışmalara katkı sağlamaları gerektiğini belirterek, “Örnek köy çalışmalarımız zaten devam ediyor. Bu örnek köy çalışmaları güzel bir uygulama, devamı gelecektir. Bunun dışında, İl Özel İdaresi olarak Kırıkkale Valiliği olarak, gerek köy yollarının asfaltlanması, ikinci kademe asfaltlanması, özellikle içme suları ve kanalizasyona konusunda, parke döşenmesi, cami, mezarlık gibi düzenlemelerde sürdürmeye çalışıyor, elimizden geleni gayreti yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: