Kırıkkale'de Epidural Anestezi İle Diz Ameliyatı Yapıldı

Kırıkkale’de özel bir hastanede Epidural anestezi yöntemi ile bayan bir hastaya diz ameliyatı yapıldı.Kırıkkale Özel...

Kırıkkale’de özel bir hastanede Epidural anestezi yöntemi ile bayan bir hastaya diz ameliyatı yapıldı.

Kırıkkale Özel Hilal Hastanesi'nde ilk kez bir hastaya Anestezi ve Reanimasyon uzmanı Dr. Yıldız Babadağ ve Op. Dr. Alpaslan Akkurt tarafından Epidural (Ağrısız) anestezi yöntemi ile total diz protez ameliyatı yapıldı. Başarılı geçen operasyonun ardından hasta 24 saat içerisinde yürürken, 5 gün içerisinde de taburcu edildi.

Başarılı şekilde sonuçlanan operasyonlar sayesinde Özel Kırıkkale Hilal Hastanesi'ni Ankara başta olmak üzere birçok ilden hastalar tercih ederken, son günlerde diğer illerden de çok sayıda hastaya ev sahipliği yaptığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Hatun Aykutoğlu adlı hasta, belden aşağısı uyuşturularak yapılan diz protezi ameliyatıyla ilgili açıklama yapan Hilal Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon uzmanı Dr. Yıldız Babadağ, “Belden aşağısını uyuşturma yöntemi, birçok ameliyatta birinci tercih anestezi yöntemi olarak güvenle kullanılmaktadır” dedi.

Tokat'tan sağ dizde gonartroz (diz ekleminde kireçlenme) teşhisiyle Özel Kırıkkale Hilal Hastanesi'ne gelen Hatun Aykutoğlu (61), Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Alpaslan Akkurt, Özel Kırıkkale Hilal Hastanesi'nde ilk kez total diz protez ameliyatı gerçekleştirildiğini söyledi.

Hatun Aykutoğlu, 10 yıldır devam eden dizindeki ağrının son dönemde şiddetlenmesinin ardından, ayağının üzerine basıp yürüyememesi şikayeti ile Özel Kırıkkale Hilal Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniği'ne başvurdu. Yapılan muayenenin ardından çeşitli tetkik ve tahlilleri yapıldı. Sağ diz protez ameliyatı olması gerektiği hastaya bildirildi. Hasta ameliyat için Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'ne yatırıldı. Nihayetinde Özel Kırıkkale Hilal Hastanesi'nde başarılı bir şekilde sağ dize total diz protez ameliyatı uygulanmış oldu. Hasta ameliyattan 24 saat sonra yürütüldü ve 5. gün sonra da sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Reklam
Reklam

Opr. Dr. Alpaslan Akkurt, Özel Kırıkkale Hilal Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nde tüm travma, ortopedi, kalça, diz, omuz ve dirsek eklem protezi ameliyatlarının yapıldığını belirterek, il dışı sevklerini minimuma indirmenin çabası içinde olduklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: