Kırıkkale'de Hıdırellez Coşkusu

Kırıkkale'de yaz mevsiminin gelişini karşılamak amacıyla Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayarmı...

Kırıkkale'de yaz mevsiminin gelişini karşılamak amacıyla Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayarmı şenliği, 7’den 70’e çok sayıda kişinin katılımı ile coşku içinde kutlandı.

Bahşılı ilçesi Celal Bayar Parkında düzenlenen etkinlik için sabahın erken saatlerinde kent merkezinden park alanına gelen sayıda vatandaş, park alanındaki yerlerini aldı. Kırıkkale Belediyesi mehteran takımının gösterileriyle karşılaşan vatandaşların coşkusu ise bir kat daha arttı. Etkinlikler öncesinde burada bir program düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Hıdırellez gününün herkes tarafından kardeşlik içinde kutlanması gerektiğini kaydeden Vali Yardımcısı Yıldız, "Bildiğimiz gibi Hızır Anadolumuzda ve İslam coğrafyasında bolluğun, bereketin, müjdenin, garip ve guraba insanlara yardımın, Hızır peygamber tarafından veya ulu bir kişi tarafından yardımın bir sembolüdür. Anadolu'da geçmişten günümüze çok güzel geleneklerimiz vardır. Hıdırellez geldiği zaman evler temizlenir, çocuklara yeni elbiseler alınır, temiz olmayan evlere Hızır'ın uğramayacağı düşünülür. Bu günlerde Anadolu'da insanlarımız yemekler pişirirler, kıra çıkarlar ve bu günü çeşitli şenliklerle kutlarlar. İlimizde de gördüğümüz manzara ise bizleri oldukça memnun etmiştir. Vatandaşlarımız kardeşlik içinde etkinliğe katılım sağladılar." dedi.

Bayramların birlik beraberlik, barış ve huzur içinde olunması gereken günler olduğunun önemine değinen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Kormaz'da, "Baharın gelişini Hıdırellez ile kutluyoruz. Baharın gelişini, toprağın uyanışını, barışı, dostluğu ve kardeşliği çağrıştıran, yaşama sevincini yeniden hissettiğimiz geleneksel bahar bayramımız Hıdırellez, örf adetlerimizin zenginliği için önemli bir unsurdur. Kültürümüzde tüm bayramlar birlik beraberlik, barış, huzur içinde olunması gereken günlerdir. Hıdırellez bizim kentimizin, ülkemizin ve tüm insanlığın barışına bir vesile olan ve özellikle insanlarımızın bir araya geldiği bir bayram olması vesilesiyle son derece önemlidir. Bayramların bizlere verdiği mesajları iyi algılayıp gelecek nesillere bu bayramları iyi bir şekilde aktarmamız ise ayrı bir önem taşımaktadır. Bizler sizlerle geleneklerimizi yaşatma adına bir olduk beraber olduk" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra Hıdırellez etkinlikleri kapsamında çeşitli müzik gösterilerinin yanı sıra yöresel oyunlar da oynandı. Hıdırellez'e katılan vatandaşlar, park alanında gönüllerince eğlendiler. Kimileri gölet kıyısında doğa ve serbest resim yapmayı tercih ederken, kimileri mangalda et pişirdi hamaklarda sallandı. Yerdeki çimenlerin üzerinde yatıp yuvarlananlar ile salıncaklarda çocuklarını sallayanlar, yerde toprakla uğraşanlar, ip atlayanlar, top oynayanlar ise günün en renkli görüntülerinden bazıları oldu. Hıdırellez günü vesilesiyle günün tadını çıkarmaya çalışan vatandaşlar, günlerini en güzel şekilde geçirmenin yolunu tercih ettiler.

Vatandaşlara görevliler tarafından etli bulgur pilavı ve diğer yiyeceklerin dağıtılmasının ardından Hıdırellez coşkusu park alanında yapılan diğer etkinliklerle gün boyu devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: