Kırıkkale’de İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı

Kırıkkale’de İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.Törene,...

Kırıkkale’de İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törene, Vali Ali Kolat’ın yanısıra Belediye Başkanı Yardımcısı Halil Danacı, Garnizon Komutan Vekili Albay Sabri Nejat Öztürk, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehmet Akif Ersoy'un birçok ülkenin az yetiştirdiği ve Türkiye'nin de nadir şahsiyetlerinden biri olduğunu belirten Vali Kolat, Ersoy'un çok yönlü bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Vali Kolat’ın konuşmasının ardından Gazi İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından sahnelenen , ''Köyün şehidi'' adlı gösteri katılanların büyük beğenisini kazandı. Programın sonunda ise İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u anlatan kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz