Kırıkkale'de Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması Düzenlendi

Kırıkkale'de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle erkek din görevlileri arasında...

Kırıkkale'de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle erkek din görevlileri arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma yarışmasının bölge finali Kırıkkale merkez Nokta Camisinde gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak illerinden birinci olan din görevlileri katıldı.

Yarışmayı İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz ve Mustafa Turan, Keskin İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Kırıkkale İmam Hatip Lisesi Meslek dersleri öğretmeni Atik Barak’tan oluşan komisyon yarışmacıları çeşitli kategorilerde değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, bu yarışmaların amacının rekabet değil, teşvik amaçlı olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı bu hizmetin, hayırlı bir hizmet olduğunu vurgulayan il Müftüsü Bekir Gerek, "Din görevlilerimizin bu kapsamda teşvik olması için çalışmalarımız her zaman devam edecektir. Kur’an Kerim nasihat, dertlere şifa, hidayet ve rahmettir. Kur'an, yalnızca insanların ölüm ötesi hayatlarını ilgilendiren hususları açıklayan, ibadetler hakkında bilgi veren ve yaratıcının birliği ve varlığını ortaya koyan delilleri değil, aynı zamanda o insanların dünyadaki mutluluklarını temin hususunda da yol gösterendir. Kur'an, insanlar için güzel bir nasihatçi, yol gösterici ve kalplerin şifa kaynağıdır. Kur’an okunan yere melekler, rahmet ve sekine iner. Kuran, okunduğu yere huzur, mutluluk ve bereket getirir. Okuyan kimselere sevinç verir. Gam ve tasalarını dağıtır, ümitsizliklerini siler" şeklinde konuştu.

Yarışmada Eskişehir'den katılan Furkan Çınar birinci olurken, Kastamonu'dan İsmail Menteşoğlu ikinci ve Bartın'dan Feridun Gök'de üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan Furkan Çınar 21 Temmuz'da Sakarya'da düzenlenecek olan Türkiye finaline gitmeye hak kazandı. Dereceye girenlere ödüllerini Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz