Kırıkkale'de Öğrenci Velileri Sonsuz Nur'dan Sınav Oldu

Özel Sakarya İlk ve Ortaöğretim Okulu, öğrenci velilerini okudukları kitaptan sınav yaptı. Sınavda öğrenci...

Özel Sakarya İlk ve Ortaöğretim Okulu, öğrenci velilerini okudukları kitaptan sınav yaptı.

Sınavda öğrenci velilerine okumayı sevdirmek, okuma bilincini geliştirmek, ve kitap okumalarını sağlamak amacıyla Fethullah Gülen Hocaefendi'nin ‘Sonsuz Nur ‘ isimli kitabından sorular soruldu. Anne ve babalar, uzun süre yaşamadıkları sınav heyecanını bu vesile ile tatma fırsatı buldu.
Sınav sonunda soru kitapçıkları ile salon dışına çıkan veliler, birlikte soruların cevaplarını teker teker kontrol ederek sınava ne kadar önem verdiklerini gösterdi. Sınav sonunda dereceye giren anne ve babalara ödülleri verildi.

Reklam
Reklam

Amaçlarının anne ve babaların çocuk eğitimi noktasında bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Okul Müdürü İlhami Arıkan, “Okuma kültürümüz zayıf olduğundan dolayı evimize kitap girmediğini düşünüyorum. Bazı şeyleri zorlayarak teşvik etmek gerekiyor. Biz de anne ve babalarımızı senenin başından beri kitap okuma noktasında bir nevi zorunlu kıldık. Anne ve babalarımız da bu işe destek verdiler.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: