Kırıkkale'de Okul Kantin İşletmecilerine Hijyen Eğitimi Verildi

Kırıkkale'deki eğitim kurumlarında kantincilik yapan girişimcilere kişisel hijyen kuralları ve gıda hijyeni konularında eğitim verildi.Eğitimde...

Kırıkkale'deki eğitim kurumlarında kantincilik yapan girişimcilere kişisel hijyen kuralları ve gıda hijyeni konularında eğitim verildi.

Eğitimde katılımcılara gıda mevzuatı, gıda güvenilirliği, hijyen gereklilikleri ve kuralları ile işletmeye özgü gıdalarda oluşabilecek tehlikeler, gıdanın uygun şartlarda işlenmesi, depolanması, sıcaklık kontrolünün önemi ve diğer hijyen konularına dair çeşitli bilgiler aktarıldı.

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş yaptığı açıklamada "Avrupa Birliği müzakerelerinde açılan fasıllardan biri de gıda güvenliği ve hijyen faslıdır. Bu müzakere süreci içinde gıda mevzuatlarımızda bir takım değişiklikler olmuştur. Bu çerçevede çıkarılan önemli düzenlemelerden biri de 5 Şubat 2013 tarih ve 28550 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" dir. Bu yönetmelik ile geleceğimiz olan çocuklarımızın daha hijyenik koşullarda güvenilir gıdaya ulaşması amaçlanmıştır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İl Müdürü Kırbaş, bu tür eğitim programlarının ay sonuna kadar devam edeceğini ve ilçelerde de aynı eğitimlerin verileceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: