Kırıkkale’de Polis Teşkilatının Kuruluşu Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü Kırıkkale’de coşkuyla kutlandı. Hafta boyunca devam eden etkinliklerin...

Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü Kırıkkale’de coşkuyla kutlandı.

Hafta boyunca devam eden etkinliklerin finali dün Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve araçlarının yer aldığı geçit töreni gerçekleştirildi. Vali Ali Kolat, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Herkesin vicdanı kendi polisidir. Ancak polis vicdanı olmayanların karşısındadır’ sözüne atıfta bulunarak polisin toplum içinde saygın bir yerinin olduğunu söyledi.

Kırıkkale’de tören, Vali Ali Kolat’ın, Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencileri ve çevik kuvvet polislerinden oluşan resmigeçit birliklerini denetlemesiyle başladı. Atatürk anıtına Emniyet Müdürlüğü ve Kırıkkale PMYO çelenklerinin sunumu ile devam eden törenin açılış konuşmasını Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal yaptı. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü olarak Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını ifade eden Kartal, ‘‘Bugün Türk halkının sevgi ve güvenin kazanmış Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız.” dedi.

Reklam
Reklam

Polisin gece gündüz anayasa ve kanunlar doğrultusunda hizmet ettiğini belirten Kartal, “Polis anayasa ve kanunların kendisine verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakârlıklarla gece-gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için etmiş olduğu kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmeyerek, halkına güvenlik hizmeti vermektedir. Güvenlik hizmeti diğer kamu hizmetlerinin daha iyi yapılabilmesi için olması gereken en temel hizmetlerden birisidir. Bir ülkede, ilde, beldede huzurlu ve güvenli bir ortam olduğu takdirde, diğer kamu hizmetlerinin yürütülebilmesi daha kolay, dolayısıyla o il hem ekonomik olarak, hem de sosyal olarak kalkınması daha hızlı olur.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: