Kırıkkale'de Türkçe Rüzgarı Esti

Türkçe Olimpiyatları'nın Kırıkkale ayağında binlerce kişi Türkçe'nin çocuklarını coşkuyla izledi. Büyük gecede Kırıkkale halkı Türk...

Türkçe Olimpiyatları'nın Kırıkkale ayağında binlerce kişi Türkçe'nin çocuklarını coşkuyla izledi. Büyük gecede Kırıkkale halkı Türk okullarında okuyan yabancı öğrencilerin Türkçe olarak seslendirdiği şarkı ve türkülere eşlik etti.

Bu yıl 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla düzenlenen 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin Kırıkkale ayağı Başpınar Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Günler önceden yapılan hazırlıkların finalinde Türkçe'nin çocukları stadyumu coşkuya boğdu. Programda sponsor olan işletmelere plaketler verildi.

Reklam
Reklam

Romanya, Tunus, Afganistan, Tanzanya, Somali, Kosova, Mali, Kongo, Gürcistan, Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Irak, Kenya, Tayland, Bosna-Hersek, Malavi, Kırgızistan, Madagaskar, Makedonya, Azerbaycan, Yemen, Bangladeş ve Endonezya’dan 60 yabancı öğrenci, Türkçe şarkı ve türkü seslendirdi. Tribünleri dolduran yaklaşık 30 bin davetli de şarkı ve türkülere eşlik etti.

En önemli yatırımın, eğitime yapılan yatırım olduğunu belirten Vali Ali Kolat, organizasyonu gerçekleştiren ve emeği geçen herkesi kutlayarak başarılar diledi. Güzel bir ortamın meydana geldiğini ve bu ortamı Kırıkkale’de oluşturanlara teşekkür eden Vali Kolat, “Anadolu insanı bunu hep yapıyor. Önce Türkiye’de boy atılar ve daha sonra dünyaya açıldılar. Bugün burada eğitime yapılan yatırımın meyvelerini görüyoruz. 17 ülkeyle başlayan ve 140 ülkeye devam eden bir eğitim sistemini birlikte yaşıyoruz” dedi.

Programa Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, AGİAD Başkanı Musa Aksoy, işadamları, il yöneticileri, çok sayıda vatandaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz