Kırıkkale'de Uyuşturucu Maddeyle Mücadele

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, son 5 ayda 40 kilo eroin, 355 kilo esrar ve 437

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, son 5 ayda 40 kilo eroin, 355 kilo esrar ve 437 kök Hint keneviri ele geçirdi.

Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 43 kentin geçiş güzergahı üzerinde bulunan Kırıkkale'de uyuşturucu ile mücadelede başarılı çalışmalara imza attıklarını kaydetti.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden temin edilen uyuşturucu maddeleri batı illerine sevk eden satıcılara yönelik planlı operasyonlar yürüttüklerini ifade eden Kartal, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, esrar yakalamada 81 il arasında 16. sırada bulunuyor. Halkımızın ve gençlerimizin bilgilendirilmesi amacıyla konferanslar düzenlenmekte, uyuşturucunun zararlarını anlatan broşür dağıtılmakta. Son 5 ayda düzenlenen operasyonlarla uyuşturucu madde satıcılarına geçit verilmemiş, yapılan çalışmalarda 14 kişi adli makamlarca tutuklanmıştır. Gençler ve çocuklarımız, bu ülkenin geleceğidir. Çocuklarımızı zehir tacirlerinden korumak, bizim en önemli görevimiz."

Kartal, bu yılın ilk 5 ayında düzenlenen operasyonlarda, 40 kilo eroin, 355 kilo esrar ve 437 kök Hint keneviri ele geçirdiklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Emrah Yaşar/Mustafa Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: