Kırıkkale’ye mevsimin karı yağdı

Kırıkkale’ye mevsimin ilk karı yağmaya başladı. Dün akşam başlayan ve halen devam eden kar yağışı...

Kırıkkale’ye mevsimin ilk karı yağmaya başladı. Dün akşam başlayan ve halen devam eden kar yağışı çok çocukları sevindirdi. Uyandıklarında karla karşılaşan çocuklar, kendilerini cadde ve sokaklara attı. Bazı çocuklar kartopu oynarken, bazıları ise kaymayı tercih etti. Kızak kayan çocuklar, düşmelerine aldırış etmeden oyunlarına devam etti.
Karla birlikte bazı esnaflar kapılarının önünü temizlemeye başladı. Tipi şekilde yağan karın yükseklerde tipi şeklinde etkisini sürdürdüğü ancak şehir merkezine inildikçe etkisini kaybettiği gözlendi. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaştığı belirtildi. Önümüzdeki günlerde dağlarda aç kalan hayvanlar için yem bırakılacağı belirtildi.
Kırıkkale’ye bu yıl ilk defa kar yağdığını açıklayan Ahmet Uyanık, “Kış geldi geleli karın yağmasını bekledik. Şimdi kar yağıyor çok mutluyuz.” dedi.
Karla birlikte kendini sokağa attığını belirten Can Aslan, “Karı görmek çok güzel bir duygu. Kar iyi ki tatil zamanında yağdı.” diye konuştu.
Televizyonlarda kar yağan illeri seyrettiğini ifade eden Bahar Pehlivanlı, kara dokunmanın ve onunla oynamanın çok güzel bir duygu olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz