Kırılan Kaburgaları Kelepçe Yöntemiyle Tutturuldu

 Yozgat'ın Sorgun ilçesinde trafik kazasında yaralanan kişinin iki yandan kırılan kaburga kemikleri kelepçe yöntemiyle tutturuldu.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde trafik kazasında yaralanan kişinin iki yandan kırılan kaburga kemikleri kelepçe yöntemiyle tutturuldu. Sorgun Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Ulaş Çınar, yaptığı yazılı açıklamada, ameliyatın Yozgat’ta bir ilk olduğunu ve Türkiye’nin de bazı hastanelerinde yapılabildiğini söyledi. Çınar, Mustafa Üstüntaş’ın motosikletle bir tırın çarpması sonucu sol 12 kaburga kemiğinden 9 tanesinin kırıldığını ve çoklu kaburga kırığı olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Çeşitli tedavilerle hastanın ağrılarını gidermeye çalıştık. Ancak nefes darlığının düzelmeyeceğini ön görerek, ilerde yaşayacağı ciddi problemlerin önüne geçebilmek adına operasyona karar verdik. Ameliyatla, hastamızın hasar gören en hareketli beş kaburgasını kelepçe yöntemiyle uç uca birleştirdik. Normalde kaburga kırıklarının asıl ve ilk tedavisi medikal tedavidir. Ancak bu denli ağır travmalarda çoklu kaburga kemiği, yelken göğüs dediğimiz hadise mevcut ise cerrahi müdahale ön planda düşünülebilir. Cerrahi bu hastalarda çok çeşitli yöntemler uygulanıyor. Ancak son iki üç yıldır dünyada yeni yeni uygulanmaya başlanan, Türkiye’de de daha belli başlı yerlerde uygulanan kelepçeleme yöntemini biz bu hastaya uyguladık." Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Suat Gözübüyük de hastane yönetimi olarak bütün yeniliklere açık olduklarını ve her türlü desteği verdiklerini belirtti. Geçirdiği ameliyatla 5 kaburgasına kelepçe takılan Mustafa Üstüntaş da geçirdiği kaza ve yapılan ameliyatla ilgili şu bilgileri verdi: "Gece saatlerinde bir tır çarptı. Buraya nasıl geldiğimi hatırlamıyorum. Hocalarım aldı içeriye. Allah razı olsun tedavimi yaptılar. Ameliyatımı yaptılar. Beni bu hale getirdiler. Neredeyse anadan doğmuşa döndüm şu anda. Ölüm Allahın takdiri. Ona bir şey diyemem ama yapılan ameliyatla şu anda çok iyi bir durumdayım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: