Kırım Türklerinden Vali Tuna’ya Ziyaret

Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mesut Ör ve yönetim kurulu üyeleri, Vali...

Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mesut Ör ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret ettiler.

Yaptıkları ziyarette, çalışmaları hakkında bilgi veren dernek yetkilileri, 5-8 Eylül 2013’te Romanya Kırım Şenlikleri’nde Türk Dünyası 2013 Kültür Başkenti Eskişehir’i temsil edeceklerini söylediler.

Vali Tuna, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türk Dünyası Kültür Başkentliği uygulamasının Eskişehir için ufuk açıcı olduğunu, bu uygulamayla kentin tarihini, edebiyatını, kültür ve sanatını, gelenek ve göreneklerini gelecek kuşaklara aktarmak için ortam hazırlarken ata sporlarının da hak ettiği yere taşınması gerektiğini ifade etti. Vali Güngör Azim Tuna ayrıca, Türk dünyasının ortak sporlarından güreş ve atçılık gibi sporlar ile ilgili yeni nesillerde heyecan uyandıracak etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: