Kırım’a Ulaşan İhtiyaç Malzemelerinin Dağıtımı Yapıldı

Kırım Türklerine yakın zaman önce bin 300 koli giyim eşyası ve 800 koli gıda malzemesi...

Kırım Türklerine yakın zaman önce bin 300 koli giyim eşyası ve 800 koli gıda malzemesi gönderen Türk Kızılayı, iki TIR dolusu malzemenin ülkeye ulaşmasının ardından yardımların dağıtımını gerçekleştirdi. Yardımların dağıtımını Türk Kızılayı heyeti yaptı.

Türk Kızılayı ile Düzce Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen yardım dağıtımına Türkiye’den Türk Kızılayı Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Düzce Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kesen’de katıldı. Yardımların dağıtımı öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında ise Türkiye Odessa Başkonsolosu Hüseyin Ergani ve yerel yöneticiler hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Kırım İnsani Yardım Operasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen yardımlar Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Karasu Pazar beldesinde dağıtıldı. Önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı yapılan gıda kolileri ve giyim eşyalarının bir kısmı ise Akmescit Huzurevi’ndeki yaşlılara dağıtıldı.

“YARDIM ÇAĞRISINA EN KISA ZAMANDA CEVAP VERDİK”

Yapılan yardımlarla ilgili bir açıklama yapan Türk Kızılayı Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Kırım Özerk Cumhuriyeti Karasu Pazar Belediyesi tarafından bölgedeki ihtiyaç sahibi insanlar için yardım talebinde bulunulduğunu, Türk Kızılayı’nın bu çağrıya sessiz kalmadığını ve en kısa sürede yardım malzemelerinin temin edildiğini söyledi.

Komit, “Kırım Tatar Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Karasu beldesine, Yönetim Kurulumuzun kararı ile yardım yapma kararı aldık. Gıda ve giysi yardımının yanı sıra nakit yardımında da bulunduk. Türk halkının yardımlarını yerine ulaştırdık, emaneti ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. Türkiye’den gelen yardım sayesinde binlerce Tatar kardeşimizin yüzü gülmüş oldu. Türk Kızılayı olarak, bir kez daha, gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatmanın mutluluğunu yaşadık” dedi.

Reklam
Reklam

Mont, bot, pantolon, kazak ve benzeri kışlık giysilerden oluşan yardım malzemesi ile her biri 20 kilogram olan gıda kolilerin dağıtımının yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere gerekli maddi yardımın yapılabilmesi için hazırlanan nakdi yardım çeki de Karasu Pazar Belediyesi yetkililerine teslim edildi.

Ülkeye ulaştırılan yardım malzemelerini dağıtımı gerçekleştiren Kızılay heyeti, yerel yöneticilerle de görüşme imkanı buldu. Bu kapsamda Sudak Belediyesi’ne de bir ziyaret gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: