Kırımlı Ferudun Usta

Ferudun ustayı Kocaeli Eğlence Fuarı’nda tanıdım. Kendine has kişiliği, içten davranışları ve riyadan uzak konuşmalarıyla tam bir Kırımlı.

Kırımlı Ferudun Usta

Ferudun ustayı Kocaeli Eğlence Fuarı’nda tanıdım. Kendine has kişiliği, içten davranışları ve riyadan uzak konuşmalarıyla tam bir Kırımlı.

Kendisi ekmek kavgasını devam ettirebilmek ve hayatla mücadele edebilmek için Konya’dan çıkmış ve Kocaeli Eğlence Fuarı’nda el sanatlarıyla alakalı bir dükkan kiralamış. İlk bakışta sıradan bir Türk genci gibi dursa da konuştukça dil sevdasını ve Tatarca’nın unutulmaması için nelerin yapılması gerektiğini kendisine dert ve sevda edinmiş birisi.

Reklam
Reklam

O kadar ki kendi eşi ve çocuklarıyla Tatarca konuşarak dilini yaşatmaya çalışıyor. Yine şehrimizin sınırlarını, ülkemizin sınırlarını aşabilecek plan ve hayalleri var. Bunları gerçekleştirmek içinde uykularını kaçırmış birisi.

Bu zamanda bu kadar idealist birisine rastlamak neredeyse imkansız gibi. Dil sevdası ise ve heyecanını görmelisiniz. Türk Dünyası El Sanatları’nın unutulmak üzere olduğunun farkında olduğundan tüm Türk Dünyası El Sanatları’nı kapsayacak projeleri var. Ben de severek ve isteyerek bu projenin içinde olmak istediğimi ve yer alacağımı kendilerine beyan ettim.Öyle tahmin ediyorum ki yakın bir gelecekte bir organizasyon ağının içinde yer alarak il il ve ilçe ilçe olmak üzere Türk Dünyası El Sanatkarlarını ülkemize tanıtacağız.

Yine çok yakın bir gelecekte şehrimizde Kırım’dan, Ahıska’dan, Bakü’den ve diğer Türk şehirlerinden gelen ustaları görebilecek ve sanatlarını icra edişlerini seyredeceksiniz.

Tatar Ferudun gibi birkaç idealist gencimizin çalışmalarıyla Türk Dünyası El Sanatları’nın yeniden canlandırılmaması imkansız gibi.

Reklam
Reklam

Görelim neler olacak…

Bekir Kale Ahıskalı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz