Kırımlı Öğrencileri Fatih Koleji Ağırladı

Önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatlarına aday olan Kırımlı öğrenciler Türkiye`ye ziyarete geldi. Öğrenciler ve...

Önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatlarına aday olan Kırımlı öğrenciler Türkiyeye ziyarete geldi. Öğrenciler ve aileleri Çorluda misafir edildi. Kırımlı misafir öğrenciler Özel Fatih Kolejinde yenilen kahvaltının ardından Çorludan ayrıldı.

Koleji Müdürü Rahmi Ocak: “Kırımdan Türkçe Olimpiyatları için Türkiyeye gelen 5 öğrenci ve ailelerinden oluşan toplam 15 kişi Çorluda misafir edildi. Kırımdan gelen konuklarımızı Çorlu`da aileler misafir ettiler. Türk halkının misafirperverliğini gösterdikleri için konuklarımızı misafir eden tüm ailelere ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Çorlu`da ailelerin yanında misafir edildiklerini belirten konuk öğrenciler: “Gittiğimiz yer önemli değil önemli olan misafirperverlikti. Bizleri karşılayanlar çok sıcak kanlı insanlardı. Türkiye çok misafirperver bir ülke” dediler.

Konuklardan biri ise 5 - 6 defa turistik gezi maksadıyla Türkiyede bulunduğunu belirterek: “Bir kez daha Türkiyedeyim ancak bu kez başka bir nedenle bulunuyoruz. Bu sefer gelmemiz farklı oldu. Önceki gelişlerimize göre büyük değişimler gördüm” diye konuştu.

Kırımlı öğrenciler ve velileri İstanbul ve Çorlu ziyaretlerinin ardından karayoluyla Çorludan ayrılarak Safranboluya gittiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: