Kırkikindi Sohbetleri’nin Konuğu Rektör Adnan Görür Oldu:

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Zirvedekilerle Kırkikindi Sohbetleri” nin dördüncüsü Niğde Kültür Sanat Evi’nde...

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Zirvedekilerle Kırkikindi Sohbetleri” nin dördüncüsü Niğde Kültür Sanat Evi’nde yapıldı.

Kırkikindi Sohbetlerinin konuğu olarak Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür katıldı. programın katılımcıları ise Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencileri oldu. Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Durak ve İsmail Karacan’ın da hazır bulunduğu sohbette Rektör Görür kendisi ve üniversite yönetimi hakkında bilgiler verdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi sorumlusu Şuayip Sıtkı’nın yapımcılığını ve moderatörlüğünü üstlendiği programda öncelikle katılımcılara ve öğrencilere projenin tanıtımı yapıldı. Daha sonra Rektör Adnan Görür ile söyleşiye geçildi.

Reklam
Reklam

Rektör kendisine yöneltilen sorular eşliğinde üniversite yönetimi, öğrenci profili, üniversitelerde gelinen noktayı ve yapılan yeniliklerden bahsetti. Halkın ihtiyaçlarına göre teknolojinin de geliştiğinin altını çizdi.

Rektörlük seçimi ile ilgili gelen soruya cevap veren Görür, “YÖK’ün atamalar ya da seçimler konusunda 3 yıldan bu yana çalışmaları devam ediyor. Bizlerde ki seçim aslında aday belirleme seçimidir. Adaylar içerisinden ilk 6’ya girenler YÖK’e gönderilir, orası da ilk üçü belirleyerek Cumhurbaşkanlığına sunar ve sonucunda atama gerçekleşir. Geçmiş yıllarda 1 oyla atanan rektörler vardı. Bana göre seçim gerekiyor mu? Demokrasinin gereği olarak gerekiyor ve 1. Çıkan aday rektör olarak atansın. Maalesef millet olarak demokrasiyi tam olarak algılayamadık. Niğde Üniversitesi bu olaylardan en çok zarar gören üniversitedir.” dedi.

Rektörlüğün asıl amacının hizmet olduğunu dile getiren Rektör Görür, mevcut yönetim içinde öğrenci olmak istediğini söyledi.

Niğde Üniversitesinin son yıllarda her alanda geliştiğini belirten Görür, üniversite öğrencilerinin yapılan işlere ve uygulamalara katılmamaları konusunda muzdarip olduklarını belirtti. Bunu örneklerle açıklayan Rektör Görür, 14,000 öğrencinin olduğu bir yerde yapılan ankete katılan sayısının 100’ü geçmediğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

Sohbet aralarında öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Rektör Güngör, öğrencilerin Niğde Üniversitesini gönül rahatlığıyla tercih edebileceklerini, üniversitenin standartlarının birçok üniversiteye göre üst düzeyde olduğunu bildirdi.

Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak, “Müdürlüğümüz tarafından yapılan Kırkikindi Sohbetleri bundan sonra da farklı konuşmacı ve misafirlerimizle devam edecektir. Programımıza katılan Rektörümüz Adnan Görür Beye teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Kırkikindi Sohbetleri sayesinde öğrenciler geleceklerine dair karar alma ve verme sürecinde bilgi sahibi olduklarının altı çizildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: