Kırkından sonra saza başlayan kıyamette çalar ne demek? Kırkından sonra saza başlayan kıyamette çalar TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Kırkından sonra saza başlayan kıyamette çalar ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Kırkından sonra saza başlayan kıyamette çalar ne anlama gelir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, günlük hayatta çok sık kullandığımız kalıplaşmış sözlerdir. Ancak hepsinin anlamını bilmek zordur. Bu nedenle bilinmeyen ifadeler için sözlüklere başvurulur. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiillerin anlamları TDK tarafından belirlenip çeşitli kaynaklarda paylaşılmaktadır. TDK’ye göre Kırkından sonra saza başlayan kıyamette çalar ifadesinin anlamı nedir? Kırkından sonra saza başlayan kıyamette çalar ne demektir?

Kırkından sonra saza başlayan kıyamette çalar Ne Demek? Kırkından sonra saza başlayan kıyamette çalar TDK sözlük anlamı nedir?

  • Kırkından sonra saza başlayan kıyamette çalar TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Kırkından sonra saza başlayan kıyamette çalar TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. yaşlandıktan sonra bir şey öğrenmeye, yeni bir iş yapmaya başlayan kimsenin bunu başarmaya ömrü yetmez anlamında kullanılan bir söz

Kırkından sonra saza başlayan kıyamette çalar ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

kırk basmak kırk bir (buçuk) kere maşallah! kırk dereden su getirmek
kırk evin kedisi kırk gün günahkâr, bir gün tövbekâr kırk gün taban eti, bir gün av eti
kırk kapının ipini çekmek kırk tarakta bezi olmak kırk yıl kıran olmuş, eceli gelen ölmüş
kırkı çıkmak kırkı (veya kırkları) karışmak kırkından sonra at olup da kuyruk mu sallayacak
kırkından sonra azanı teneşir paklar kırkından sonra azmak kırkından sonra saz çalmak
Anahtar Kelimeler: