Kırklareli Baro Başkanı Saygılı: “terör Örgütünden Bir An Önce Kurtulmak İstiyoruz“

Kırklareli Barosu Başkanı Harun Saygılı, 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende yaptığı...

Kırklareli Barosu Başkanı Harun Saygılı, 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, “Terör örgütünden bir an önce kurtulmak istiyoruz” dedi.

Kırklareli Barosu Başkanlığı tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Vilayet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende bir konuşma yapan Baro Başkanı Saygılı, ”Uzun zamandır ülkemizin gündemini meşgul eden, yüzlerce vatan evladımızın kanına, canına mal olan, ekonomik gelişmemize set çeken terör belasından bir anca önce kurtulmak istediğimizi bir kez daha dile getirmek istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Türk'ün, Kürd'ün, Laz'ın, Çerkez'in bin yıldır aynı topraklar üzerinde birlikte kardeşçe yaşadıklarını belirten Saygılı, “Türk, Kürt, Laz, Çerkez bin yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşamakta, bundan sonra da aynı kardeşlik havasının devamına engel bir halin olmadığına gönülden inanarak terörün ve kan akıtmanın insanlık suçu teşkil ettiğini, hiçbir makul gerekçesinin olmayacağını, sorunların hukukun içinde kalarak, şiddete başvurmadan çözülmesinin her zaman için mümkün olduğunu, mili birlik ve beraberliğimizi hedef alan her türlü saldırı ve uygulamanın karşısında durmaya devam edeceğimizi yineliyorum. İnsanlar doğuştan var olan adalet duygusu, daima bağımsız ve tarafsız bir yargıya muhtaçtır. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ise savunma hakkına verilen önemle doğru orantılıdır. Savunmanın kısıtlandığı, baskı altına alındığı, özgürce kullanılamadığı ülkelerde hukukun üstünlüğünden ve adaletten söz edilemez. Bu itibarla savunmanın yargının kurucu unsuru olduğu asla unutulmamalı, anayasal güvence altında olması konusunda tereddüt yaşanmamalıdır. Hukukun bir gün herkese lazım olacağı gerçeğinden hareketle, savunmaya yönelik saldırı ve kısıtlamaları kesinlikle onaylamadığımızı, bu kutsal görevi ifa etmekten başka, hiçbir düşünce ve yaklaşımları olmayan meslektaşlarımıza yönelik baskılara, her zaman olduğu gibi kararlılıkla karşı duracağımızı kamuoyu ile paylaşmak isterim” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: