Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Kutluay: “osteoporoz Hastalığına Karşı Süt Ve Süt Ürünleri Tüketilmeli"

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Nihat Kutluay, osteoporoz hastalığına karşı süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi gerektiğini...

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Nihat Kutluay, osteoporoz hastalığına karşı süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi gerektiğini bildirdi.

Kutluay, 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Osteoporoz, her yaş döneminde görülmekle birlikte genellikle yaşlılarda görülen ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Yaşlılığın hastalanma riskinin en fazla olduğu dönem. Çocukluktan itibaren yetersiz ve dengesiz beslenme, hareketsiz bir yaşam tarzı sorunun temel nedenlerindendir. Osteoporozu önlemede en önemli iki faktörden biri güçlü kemik oluşumunu sağlamak, diğeri ise kemik kaybını önlemektir. Osteoporoz hastalığına karşı süt ve süt ürünleri tüketilmeli."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz