Kırklareli İtfaiye Müdürlüğü’nce Yangın Tatbikatı Yapıldı

Kırklareli İtfaiye Müdürlüğü ve Belediye Afet Koordinasyon Merkezi (BAKOM) tarafından sivil savunma günü kapsamında belediye...

Kırklareli İtfaiye Müdürlüğü ve Belediye Afet Koordinasyon Merkezi (BAKOM) tarafından sivil savunma günü kapsamında belediye personeline yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikat öncesi bir açıklama yapan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, itfaiyenin yangın, sel gibi doğal afetlerde de her zaman hazırda bulunduğunu söyledi.

İtfaiye mesleğinin çok pratik gerektiren bir meslek olduğuna dikkat çeken Başkan Çağlayan;

“İtfaiye çok pratik gerektiren bir meslek. Sadece teori ile olmuyor. Zaman zaman İtfaiye Müdürlüğümüzce tatbikat yapılıyor. Herkesin kendisine düşen görevleri yerine getirmesi lazım. Büyük bir yangın, sel doğal afetlerde, İtfaiye müdürlüğüne olduğu gibi diğer kamu ve kuruşlarına da çeşitli görevler düşmektedir. İtfaiye her türlü felakete hazır vaziyette. Kırklareli Belediyesi olarak itfaiye Müdürlüğümüzdeki personelimiz düzenli olarak belirli program dahilin de gerek yangın tatbikatı, bina tahliyesi gibi çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından İtfaiye ve Yangın Güvenlik Teknikeri Ayhan Abdullahoğlu tarafından belediye personeline, yangınların çıkış sebepleri, yangın türleri, müdahale, yangın sırasında kullanılacak araç ve gereçler ile yangın esnasında insanların neler yapmaları gerektiği anlatıldı.

Başkan Çağlayan, yakılan ateşe yangın tüpü ile müdahale ederek söndürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: