Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Çetin:-"Kırklareli'de Su Sıkıntısı Yaşanmamasıiçin Kapalı Sulama Sistemi Oluşturulmalı"

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Hasan Çetin, Kırklareli'de gelecek yıllarda su sıkıntısı yaşanmaması için tarımda kapalı sulama sistemi oluşturulması gerektiğini bildirdi.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Hasan Çetin, Kırklareli'de gelecek yıllarda su sıkıntısı yaşanmaması için tarımda kapalı sulama sistemi oluşturulması gerektiğini bildirdi.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayalı ve Kırklareli barajlarından tarım sulamasında kullanılan suyun kapalı sulama sistemiyle verilmesi gerektiğini söyledi.

Boşa akan suların kıymetinin ileriki dönemde anlaşılacağını ifade eden Çetin, şöyle devam etti:

"Kırklareli'de 2 barajın da kapalı sistem sulamaya geçmesi gerekiyor. Bu düzende giderse gelecek yıllarda boşa akan suları çok arayacağız. Kırklareli öyle bir noktadadır ki bu fırsatı acilen değerlendirmek zorundadır. Su bakımından her geçen zaman Kırklareli'nin tarım ve hayvancılık sektöründe aleyhine işliyor. Uzmanların söylemlerine göre gelecek yıllarda bizi kurak günler bekliyor. Kış aylarında barajların dolmasını sağlar ve yaz döneminde de verimli bir şekilde kullanmasını sağlarsak su sıkıntısı çekmeyen iller arasına girebiliriz. Biz bu şansımızı çok iyi kullanmak zorundayız. İlgililer bu gerçeği dikkate alarak değerlendirmeli. Kırklareli'de su sıkıntısı yaşanmaması için kapalı sulama sistemi oluşturulmalı. Her şey Kırklareli'nin menfaati için olacak."

Reklam
Reklam

Muhabir: Özgün Tiran - Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: