Kırklareli'de 3 Bin 425 Kurbanlık Deri Topladı

Türk Hava Kurumu (THK) Kırklareli Şubesi'nce bayram süresince 3 bin 425 kurbanlık hayvan derisi toplandı.

Türk Hava Kurumu (THK) Kırklareli Şubesi'nce bayram süresince 3 bin 425 kurbanlık hayvan derisi toplandı.

THK Kırklareli Şubesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan başkan Saim Sonay, derileri bayramın ilk gününde toplamaya başladıklarını söyledi.

Sonay, deri toplama işleminde 30 personelin çalıştığını belirterek, "Kırklareli'de 2 bin 563 koyun, 638 keçi ve 224 adet sığır derisi topladık. Bayramın sona ermesine rağmen vatandaşlarımız derileri şubemize getiriyor. Geçen yıla oranla kurban derilerinde azda olsa bir artış var" dedi.

Reklam
Reklam

Sonay, THK'ya bağışlanan derilerinin yüzde 50'sinin Aile ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na, yüzde 40'ının THK'ya, yüzde 4'nün Türk Kızılayı Derneği'ne ve yüzde 3'ünün ise Türkiye Diyanet Vakfı ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderildiğini kaydetti.

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: